Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
3
Videók
 
Filmdoki   2019. 03. 03.

legújabb vélemény a nap véleménye

Szerelemben, háborúban

Nincs is szebb dolog, amikor egymásra talál két ember, akiket az ég is egymásnak teremtett. De mi van akkor, ha közbe szól az élet, a történelem? És mi van, ha közbe szól az emberi természet, a jellem? Pawel Pawlikowski 88 percben mesél nekünk gyönyörűen arról, milyen könnyű belehabarodni valakibe, de milyen nehéz is lehet egy ilyen gyönyörűnek ígérkező kapcsolat. A cím nagyon beszédes. Egyrészt utal a korszakra, mely alatt a történet játszódik, melyet Pawlikowski fenomenálisan idéz meg. A legkézenfekvőbb dolog a külsőségek alkalmazása - díszletek, ruhák, járművek -, a rendező és csapata azonban tovább megy. Céltudatosan fekete-fehérben láttatja nekünk ezt az egyébként rendkívül színes tört... több»

 
Berto49   2018. 12. 06.

a nap véleménye

Forró szerelem a hidegháború évei alatt

Nem szállt a fejébe az elért siker a lengyel Pawel Pawlikowskinak, mert most is sikerült kiváló filmet rendeznie. Egy egymásnak teremtett emberpár tragikus szerelmének története a XX. század háború utáni legsötétebb éveiben. Zula és Wiktor a körülmények áldozatai voltak. Az időben és térben jelentős ugrások nem didaktikus módon rajzolták meg a főszereplők életútjának állomásait. Az is a film pozitívuma, hogy bár viszonylag sok esztendő eseményeit érinti, mégis kevesebb, mint másfél órás az időtartama, nem esik abba az elterjedt hibába, amely oly sok mai film jellemzője, hogy a standard hossz minimum 120 perc, de sokszor túl is lépik a két órát. Milyen jó ötlet volt a fekete-fehér fényképezé... több»


 
Milanman   2018. 12. 28.

Se vele, se nélküle...

A Hidegháború egy atipikus, bonyodalmakkal és konfliktusokkal sűrűn terhelt szerelem gyönyörű, fekete-fehér tablója. A cím is a két főszereplő furcsa kapcsolatára utal. Sem egymással, sem egymás nélkül nem tudnak élni. Olyan örök szerelem az övék, ami sosem teljesülhet be, sosem lehet igazán idilli, de véget érni sem tud. Történjen bármi is a szereplőkkel, sodorja őket a sors bárhova a világon, előbb-utóbb úgyis egymás karjaiban kötnek ki, hogy aztán vagy a külső, vagy kettejük személyiségéből fakadó belső tényezők szétszakítsák őket. Zula és Wiktor is rendkívül erős személyiségek, meg is érdemlik egymást, kapcsolatuk nem nélkülözi az ön- és egymás "mérgezését" sem, de a néző ettől függetlenül mégis drukkol nekik, mert végső soron mindketten feláldoznak egy adott ponton mindent a szerelmükért. Keserédes film a Hidegháború, gyönyörű fekete-fehér fényképezéssel, remek színészekkel és egy szomorkás-szép lezárással.

 
Hajrakte   2019. 01. 05.

Látom a film értékeit de valahogy egyáltalán nem kapott el a film hangulata, egyszer majd újra kell néznem, de ehhez kell egy bizonyos hangulat.

Joanna Kulig
Tomasz Kot
Joanna Kulig
Joanna Kulig
Joanna Kulig
Agata Kulesza
Tomasz Kot
Joanna Kulig
Joanna Kulig
Tomasz Kot
Tomasz Kot
Joanna Kulig
Agata Kulesza
Borys Szyc
Tomasz Kot
Tomasz Kot
Agata Kulesza
Agata Kulesza
Tomasz Kot
Borys Szyc
Joanna Kulig
Tomasz Kot
Borys Szyc
Agata Kulesza
Tomasz Kot
Agata Kulesza
Tomasz Kot
Tomasz Kot
Borys Szyc
Tomasz Kot
Agata Kulesza
Borys Szyc
 
Paweł Pawlikowski visszatért előző sikerfilmje stílusjegyeihez, az akkor felhasznált receptek pedig ismét színvonalas alkotást eredményeztek. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA. több»
 
Az utóbbi idők egyik legszebb szerelmesfilmje egyetemes történetet mesél, de a kelet-európai szívet még inkább megérinti. több»
 
Forró szerelem a hidegháború idején nagyonis lehetséges. Ezt mutatja be ez az aprólékosan kitalált, ugyanakkor az igazi mozi minden eszközét felvonultató, kiérlelt és megrázó, csodálatos film. több»

A film összbevétele 4 572 545 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 067 150 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 024 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film az Európai Filmakadémia (EFA) spanyolországi díjátadásán öt kategóriában (legjobb film, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb forgatókönyv, legjobb vágás) lett győztes.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.