Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Hidegháború (2018)

Zimna wojna
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Joanna Kulig
Joanna Kulig
Joanna Kulig
Joanna Kulig
Agata Kulesza
Joanna Kulig
Joanna Kulig
Joanna Kulig
Agata Kulesza
Borys Szyc
Agata Kulesza
Agata Kulesza
Borys Szyc
Joanna Kulig
Borys Szyc
Agata Kulesza
Agata Kulesza
Borys Szyc
Agata Kulesza
Borys Szyc

Videók (3)

 
Filmdoki   2019. 03. 03.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Szerelemben, háborúban

Nincs is szebb dolog, amikor egymásra talál két ember, akiket az ég is egymásnak teremtett. De mi van akkor, ha közbe szól az élet, a történelem? És mi van, ha közbe szól az emberi természet, a jellem? Pawel Pawlikowski 88 percben mesél nekünk gyönyö... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 12. 06.

a nap véleménye

0
Forró szerelem a hidegháború évei alatt

Nem szállt a fejébe az elért siker a lengyel Pawel Pawlikowskinak, mert most is sikerült kiváló filmet rendeznie. Egy egymásnak teremtett emberpár tragikus szerelmének története a XX. század háború utáni legsötétebb éveiben. Zula és Wiktor a körülmén... teljes kritika»

 
Milanman   2018. 12. 28.

0
Se vele, se nélküle...

A Hidegháború egy atipikus, bonyodalmakkal és konfliktusokkal sűrűn terhelt szerelem gyönyörű, fekete-fehér tablója. A cím is a két főszereplő furcsa kapcsolatára utal. Sem egymással, sem egymás nélkül nem tudnak élni. Olyan örök szerelem az övék, ami sosem teljesülhet be, sosem lehet igazán idilli, de véget érni sem tud. Történjen bármi is a szereplőkkel, sodorja őket a sors bárhova a világon, előbb-utóbb úgyis egymás karjaiban kötnek ki, hogy aztán vagy a külső, vagy kettejük személyiségéből fakadó belső tényezők szétszakítsák őket. Zula és Wiktor is rendkívül erős személyiségek, meg is érdemlik egymást, kapcsolatuk nem nélkülözi az ön- és egymás "mérgezését" sem, de a néző ettől függetlenül mégis drukkol nekik, mert végső soron mindketten feláldoznak egy adott ponton mindent a szerelmükért. Keserédes film a Hidegháború, gyönyörű fekete-fehér fényképezéssel, remek színészekkel és egy szomorkás-szép lezárással.

 
Hajrakte   2019. 01. 05.

0

Látom a film értékeit de valahogy egyáltalán nem kapott el a film hangulata, egyszer majd újra kell néznem, de ehhez kell egy bizonyos hangulat.

A film összbevétele 4 572 545 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 067 150 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 024 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film az Európai Filmakadémia (EFA) spanyolországi díjátadásán öt kategóriában (legjobb film, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb forgatókönyv, legjobb vágás) lett győztes.

(Berto49)
 
Paweł Pawlikowski visszatért előző sikerfilmje stílusjegyeihez, az akkor felhasznált receptek pedig ismét színvonalas alkotást eredményeztek. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA. több»
 
Forró szerelem a hidegháború idején nagyonis lehetséges. Ezt mutatja be ez az aprólékosan kitalált, ugyanakkor az igazi mozi minden eszközét felvonultató, kiérlelt és megrázó, csodálatos film. több»
 
Az utóbbi idők egyik legszebb szerelmesfilmje egyetemes történetet mesél, de a kelet-európai szívet még inkább megérinti. több»