A héten a mozikban: Az év legnagyobb kalandfilmje és még 6 film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (43. hét, 2023)

Gyakran szoktuk mondani, hogy milyen változatos lesz egyik vagy másik hét a mozikban, de ez erre a hétre most különösen igaz. Az előttünk álló csütörtökön hét olyan film debütál a hazai mozikban, amelyek mindegyike maximálisan megérdemli, hogy időt és pénzt szánjunk rájuk. A listán egy legendás klasszikus visszatérése mellett az év legnagyobb kalandfilmje, egy régóta várt új animációs film, egy hátborzongató horror és két vígjáték is megtalálható, de ne feledkezzünk meg a magyar újdonságról sem!

#7

vígjáték

HBO Max | Cinego | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Egy excentrikus író, egy virágzó női vállalkozó és egy divatos startup-alapító útjai keresztezik egymást egy olyan programban, amelyet a repüléstől mélységesen félő... több»

A bogaras író, a sikeres üzletasszony és a menő start-upos a repüléstől rettegő utasok tanfolyamán ismerkednek meg. Mindannyian félelmeiket akarják leküzdeni, hogy végre képesek legyenek repülőgépre ülni. A résztvevők eleinte szimulált repülések során próbálnak hozzászokni a légiközlekedéshez, de sokuknak már ez is kihívásokat tartogat. Amikor első igazi útjukon Izlandra repülnek, az események váratlan fordulatot vesznek...
#6

62 Apák és anyák  (2022)

(2)

dráma | vígjáték

HBO Max | TV-ben (Cinemax 2, csütörtök 01:33)

Egy házaspár beíratja gyermekét egy új iskolába, és mindent megtesznek azért, hogy a tinédzser számára zökkenőmentes átmenetet biztosítsanak. Lelkesen vesznek részt a... több»

Egy házaspár új iskolába íratja gyerekét. A szülők mindent igyekeznek elkövetni, hogy a tini beilleszkedése zökkenőmentes legyen. Lelkesen vesznek részt a szülői értekezleten és csatlakoznak a közös családi táborozáshoz, amelyen a gyerekek és szüleik együtt vesznek részt. Az ismerkedés során azonban egyre inkább kijönnek a társadalmi különbségek és lassan kiderül, hogy a felszín alatt nem is annyira felhőtlen a boldogság és a többi szülő közel sem annyira összetartó, és kedves egymással, mint amennyire a felszínen mutatják.
#5

72 Mellékszereplők  (2023)

(2)

dráma

Három család élete kapcsolódik össze egy régi ügyön keresztül Sopsits Árpád személyes hangvételű filmjében. A rendező néhai barátja, Telek Balázs fotóművész... több»

Három család élete összefonódik egy régi ügy kapcsán. Sopsits Árpád személyes hangulatú filmjét egy barátja, a fiatalon elhunyt Telek Balázs fotóművész személye és képei inspirálták. Az egyik főszereplő Jászberényi Gábor, párját Dömök Edina alakítja, Farkas Franciska pedig a rendezővel alkot egy párt, aki ezúttal saját magára is főszerepet osztott.
#4

horror | misztikus

A Gone Ghosting egy népszerű szellemvadász csapat története, amely milliókat keresett az élő adásokból és a merch eladásából. Egy nap az operatőrük lelép, és nizonyítékot... több»

A Gone Ghosting egy népszerű szellemvadász csapat, amely milliókat keresett élő adásokból. Egy nap az operatőrük távozik, és bizonyítékot szivárogtat ki arra vonatkozóan, hogy a csapat meghamisította a nyomozást. A társaság helyre akarja állítani a hitelességét, és visszaszerezni követőiket, ezért élőben szeretnének közvetíteni egy szellemvadászatot, hogy bebizonyítsák, a szellemek léteznek. Betörnek egy házba, ahol a legenda szerint egykor mindenki erőszakos halált halt. Nem sokkal később a valaha volt legőrültebb élő adás veszi kezdetét, amely során már nemcsak a közvetítés, de az életük lesz a tét.
#3

animáció | családi | kaland | vígjáték

Telekom TVGO

Két fergeteges kaland után, amelyekben őszinte barátságukat és rendületlen flörtölésüket mutatták be, Pipacs és Ágas most már hivatalosan is egy pár lett, #ágpacs néven.... több»

Két filmnyi igaz barátság és fáradhatatlan flörtölés után Pipacs és Ágas végre hivatalosan egy pár (#ágpacs)! Ahogy egyre jobban megismerik egymást, Pipacs rájön, hogy Ágasnak van egy titok a múltjában. Régen tagja volt négy fivérével Pipacs kedvenc fiúbandájának, a BroZone-nak. A BroZone feloszlott, még mikor Ágas kisbaba volt, és a család is szétszakadt, és Ágas azóta nem is látta a fivéreit. Ám amikor Ágas bátyját, Floydot a zenei tehetségéért elrabolja egy gonosz popsztár páros – Bársony és Furnér – Ágas és Pipacs nekivágnak a rögös és érzelmes útnak, hogy újból összehozzák a többi fivért, és megmentsék Floydot attól a sorstól, ami rosszabb még a popkulturális feledésbe merülésnél is.
#2

86 A sárkány közbelép  (1973)

(19) (20)

akció | dráma | krimi | thriller

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

Bruce Lee mesteri harcművész, akinek húgát meggyilkolták. A harcos bosszút akar állni, ezért benevez egy eldugott szigeten megrendezett kung-fu bajnokságra. Az erődszerű szigetet... több»

Bruce Lee mesteri harcművész, akinek húgát meggyilkolták. A harcos bosszút akar állni, ezért benevez egy eldugott szigeten megrendezett kung-fu bajnokságra. Az erődszerű szigetet és az ottani kung-fu iskolát egy kábítószerbanda használja rejtekhelyül. Ők Lee valódi célpontjai. Megkezdődik az életre-halálra szóló harc az igazságért.
#1

akció | kaland | történelmi

A Louvre-tól a Buckingham-palotáig, Párizs csatornáin át La Rochelle ostromáig... A vallási háborúk által megosztott és brit invázióval fenyegetett királyságban egy maroknyi... több»

Az ifjú D’Artagnan Párizsba érkezik, hogy felkutassa támadóit, akik sorsára hagyták. Hamarosan olyan konfliktus kellős közepén találja magát, aminek végkimenetelétől Franciaország jövője függ. A fiatalember csatlakozik három testőrhöz, Athoshoz, Porthoshoz és Aramishoz, hogy kivehesse részét az országért és a királyért vívott küzdelemből.