A korbesorolás miatt vágták meg A sötét lovag: Felmelkedést

Mindig izgalmas olyan részletekről és kulisszatitkokról hallani a kedvenc filmjeink készítőitől, amelyek végül ilyen-olyan okokból kivágásra kerültek. Most a A sötét lovag: Felemelkedésen van a sor, amelyről az egyik mellékszereplő, Matthew Modine árult el egy érdekességet.

A színész Gordon kapitány egyik beosztottját, Peter Foleyt alakította a filmben, aki végül egy tűzpárbaj során veszíti életét. Igen ám, csakhogy a filmet rendező Christopher Nolannek eredetileg egészen más elképzelései voltak a haláláról. És ezt anno meg is valósították.

Az eredeti forgatókönyv szerint ugyanis Foleyt nem lelövik, hanem Talia al Ghul gázolja el egy furgonnal, miután Bane meghalt. Fel is vették a jelenetet, ám az olyan brutálisra sikerült, hogy még Christopher Nolan is lesápadt tőle. A kaszkadőrt egy plexivel felszerelt furgonnal ütötték el, majd kábelekkel a magasba rántották, és jó négy méterről a földre ejtették.

A jelenet végül a rendező döntése értelmében került ki a film végleges változatából, és utólag forgatták le a lövöldözős részt. Christopher Nolan ugyanis úgy érezte, hogy ha bent hagyja az eredeti változatot, akkor a korhatár-besoroló bizottság jó eséllyel rányomja a 18-as karikát a filmre. Ezt pedig szerették volna mindenképpen elkerülni. Végül sikerrel jártak, mert a film csak 13-as karikát kapott.