A koronavírus miatt nem kerül a mozikba a 007 Nincs idő meghalni

A koronavírus Kínában már megbénította a mozikat, a hírek szerint több ezer egység tart zárva a járvány miatt országszerte. Ugyanígy több film premierjét is elhalasztották, amíg rendeződik a helyzet. Most azonban úgy tűnik, hogy a vírus globálisan is ugyanerre a döntésre kényszeríti a filmipart. Az egyik első „áldozat” a 007 Nincs idő meghalni.

James Bond legújabb kalandja – amely egyben Daniel Craig búcsúja is a karaktertől – az eredeti tervek szerint március 31-én debütált volna a mozikban világszerte (kivéve az Egyesült Államokat, ahol április 10-re lőtték be a premiert). Ám a legfrisseb hírek szerint a film producerei, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli úgy határoztak, hogy hónapokkal elcsúsztatják a film bemutatóját. Erről hivatalos közleményt is kiadtak, amely szerint a premierre világszerte valamikor novemberben kerülhet sor.

Az ötlet nem elsősorban a producerek fejéből pattant ki, hanem a rajongókéból, akik nyílt levélben fordultak a filmkészítőkhöz, hogy halasszák el a premiert a járvány miatt. A kérés mögé több rajongói klub és oldal is felsorakozott, akik azzal érveltek, hogy itt az ideje az emberek egészségét a marketingcélok elé helyezni, hiszen akármennyire is szeretik, mégis csak egy filmről van szó.

A jelek szerint tehát a producerek is osztják ezt a nézetet, így a 007 Nincs idő meghalni közel háromnegyed évet késik. De könnyen lehet, hogy ez csak a kezdet: a Disney két filmje, a Mulan és az Előre premierjének elhalasztását fontolgatja.