'A legkedvesebb tett, aminek valaha tanúja voltam': Robert Downey Jr. civilben is egy szuperhős

Mindig örömteli arról hallani, hogy kedvenc hőseink a mozivászonról valójában a való életben is tudnak hősként viselkedni. Számos példát találunk erre, most épp Robert Downey Jr.-ról mesélünk el egy sztorit.

A Vasemberként, vagyis Tony Starkként a legmagasabb színészi körökbe került sztár már a ’80-as évek óta színészkedik, de bizony az ő életének és pályafutásának is meg voltak a maga hullámvölgyei, ráadásul jó mélyek. Az eset, amelyről most szó van, még a ’90-es évek elején történt és a Readers Digest 2020-as válogatásában Dana Reinhardt hozta nyilvánosságra.

Az ACLU szervezett egy kerti partyt, ahol Dana Reinhardt és az akkor 80 éves nagymamája is részt vettek. Már épp elmenőben voltak, amikor a nagymama elesett és nagyon csúnyán felszakadt az álla. Ömleni kezdett a vére és nem tudott felkelni. Dana Reinhardt nagyon megrémült, hirtelen fogalma sem volt, hogy mit tegyen, az ájulás kerülgette.

Ekkor viszont felbukkant egy fiatal férfi, aki odapattant a nagymama mellé és felsegítette. Lekapta a vászonkabátját és óvatosan a nagyon vérző seb köré tekerte. Eközben végig beszélt a nagymamához, mondogatta, hogy nem lesz semmi baj. Amikor megérkeztek a mentők, végig a hordágya mellett ment és fogta a kezét. Amikor betették a mentőbe, úgy búcsúzott el, hogy nagyon sajnálja, amiért ilyen korán elmegy a buliból, de másnap ebédeljenek együtt.

Ez a fiatal férfi nem más volt, mint Robert Downey Jr. A színész később eléggé megcsúszott, összetűzésbe keveredett a hatóságokkal is és droghasználat miatt még börtönbe is került. Dana Reinhardt sokáig gondolkozott azon, hogy a börtönbe írjon egy köszönő levelet a színésznek, de erre végül nem került sor. Csak évekkel később egy étteremben futottak össze véletlenül, ekkor mondott köszönetet. Azt mondta, „ez volt a legkedvesebb tett, amit valaha láttam”. Robert Downey Jr. pedig, aki tisztán emlékezett az évekkel korábbi balesetre, nagyon hálás volt neki, mert akkor épp erre volt szüksége, hogy ő is talpra tudjon állni.