A Metallica zenét ír a Disney új kalandfilmjéhez!

Ha minden a tervek szerint alakul, jövő nyáron Dwayne Johnson újra Disney-sztárrá alakul. A Disneyland egyik legnépszerűbb attrakciója alapján készül a Dzsungeltúra, amelyben Emily Blunt oldalán fog szerepelni. És nem is akármilyen muzsika szól majd kalandjaik alatt.

A film készítői ugyanis nem kisebb legendát kértek fel a zenék elkészítéséhez, mint a Metallicát. A metál együttes muzsikája alapesetben meglehetősen távol áll az ilyen jellegű filmekben megszokott szimfonikus zenéktől, ám ez nem akadály.

A banda ugyanis James Newton Howard zeneszerzővel vonul stúdióba, hogy ott karrierjük talán legnagyobb sikerét alakítsák át. Ez természetesen a Nothing eles Matters, amely a filmben szimfonikus változatban csendül majd fel. Mondjuk hasonlóra volt már példa sok-sok évvel ezelőtt, amikor a banda nagy sikerű szimfonikus koncertet adott.

De visszatérve a filmre, a dalválasztás kifejezetten a film készítőinek kérése volt, mivel különleges helyet szánnak neki a történetben. A sztori egyébként az 1930-as években játszódik és egy fiatal tudósnőről szól, aki az őserdő mélyén kutat az Élet fája után. Kalandja során egy sokat látott hajóskapitány lesz a segítségére, de az erdőben nem csak a vadállatoktól kell tartaniuk. A hely tele van természetfeletti jelenségekkel, amik mind az életükre törnek, ráadásul egy német tengeralattjáró legénysége is keresztezi az útjukat.

A Dzsungeltúra a tervek szerint 2021 júliusában kerülhet a mozikba Jaume Collet-Serra rendezésében, és Dwayne Johnson és Emily Blunt mellett Paul Giamatti, Jesse Plemons, Veronica Falcón, Édgar Ramírez és Jack Whitehall is szerepelni fog benne.