55 Morbius  (2022)

Több éves covidos huzavona után végül csak a mozikba került Jared Leto új „szuperhős” filmje, a Morbius. És nagyon úgy fest, hogy a rajongóknak nem igazán érte meg várni rá. A film ugyanis bődületesen rossz értékeléseket és kritikákat kap, amivel úgy tűnik, minden idők második legrosszabb Marvel-filmjévé vált.

A Morbius egy kutatóorvosról szól, aki súlyos betegséggel küzd. Mivel hagyományos gyógymód nincs a betegségére, ezért saját magát próbálja meg meggyógyítani. Ám a kísérlete balul sül el és vámpírrá változtatja magát.

A film nagyon csúfos kritikákat kapott, az ezt összegző Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól mindössze 17 százalékos indexszel rendelkezik. Ugyanitt a rajongói oldalon 67 százalékon áll a mutatója, ami azért lényegesen jobb, de Marvel-filmhez mérten így is pocsék.

A Morbius a Sony filmje, akik főleg Pókember ellenségeire alapozva próbál meg saját mini moziverzumot felépíteni. Ez eddig a két Venom-filmet foglalta magába, mostantól pedig a Morbius gyarapítja tovább.

A Disney és a Marvel Studios által készített mozik ennél fényévekkel jobban szoktak szerepelni. Közülük a leggyengébb értékelést az Örökkévalók kapta. Viszont a minden idők legrosszabb Marvel-filmje titulust továbbra is Josh Trank 2015-ös Fantasztikus Négyese birtokolja.