A nap, amikor találkoztam Pókemberrel: Forog az ukrán szuperhősfilm, az első az orosz megszállás óta

Amikor Oroszország február végén megtámadta Ukrajnát, az országban egyik napról a másikra leálltak a filmforgatások is. A stábok egy része dokumentumfilmeket kezdett el forgatni a háború első napjairól. Az elmúlt hetekben viszont egy új projekt indult be, amelynek tényleges munkálatai mostanában kezdődhetnek el.

A hét ukrán produkciós cég által alapított Ukrán Producerek Szervezete (OUP) eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy dokumentumfilmeket készítsenek a háborúról. Most viszont egy dokumentarista stílusban készülő nagyjátékfilmet fognak forgatni. Sőt, mi több, egy szuperhősfilmet!

A film a The Day I Met Spider-Man címet viseli, avagy A nap, amikor találkoztam Pókemberrel. A film jelenleg is dúló háborúban fog játszódni és egy fiatal önkéntes nőről fog szólni, aki Bukában próbál meg segíteni a városban élő civilek kimenekítésében. Egy nap aztán rájön, hogy valójában szuperképességei vannak

Ezzel ez lesz az első játékfilm, amelynek forgatása ténylegesen elkezdődhet azóta, hogy az orosz hadsereg átlépte a határt. A készítők saját bevallásuk szerint először maguk sem gondolták teljesen komolyan a dolgot, ám ahogy a napról napra a forgatókönyv is egyre jobban összeállt, már a csapat is egyre biztosabb lett a dolgában.

A filmmel azt akarják megmutatni, hogy a háborút nem csak dokumentumfilmes szemmel kell és lehet ábrázolni, hanem olyan eszközökkel is, amit egy játékfilm ad a késztők kezébe. A The Day I Met Spider-Man a tervek szerint idén ősszel jelenhet meg és minden elérhető platformon terjeszteni szeretnék a filmfesztiválokat és a streaming csatornákat is beleértve.