Nem csak a videojátékok világában népszerű megoldás, hogy egy-egy játéknak több befejezést is írnak a készítők. Ez a filmesek között sokkal régebb óta divat. De míg a videojátékoknál általában ezek az alternatív befejezések mindenki számára elérhetők, csak úgy kell végigjátszani az adott produktumot, addig a filmek esetében általában csak a DVD kiadáson szerepeltek extraként vagy manapság a neten lelhetők fel.

De nem csak a Terminator 2-nek volt ám olyan alternatív befejezése, amely egyrészt gyökeresen eltért a moziba került változattól, másrészt könnyedén örökre lezárhatta volna az egész franchise-t a csúcson. A nyolcadik utas: a Halálnak is van egy hasonló fináléja.

A moziba került változatban ugyebár Ripley úgy dönt, hogy a lénnyel együtt elpusztítja a Nostromo űrhajót, ő pedig Jones kandúrral együtt a Narcissus komppal menekül el róla. Csakhogy a detonátor beindítása után az idegen is a komp felé veszi az irányt és ő is elmenekül vele a felrobbanó űrhajóról. Ripley végül úgy győzi le, hogy kinyitja a komp légzsilipét, az idegen kirepül az űrbe, majd a komp hajtóművével elégeti.

Igen ám, csakhogy Ridley Scott fejében volt egy másik elképzelés is. Erről még 2017-ben az Alien: Covenant promója kapcsán mesélt egy interjúban. Elmondása szerint akkoriban még nem gondolkozott franchise-ban, így az is felmerült benne, hogy a film végén megöli Ripley-t. A terv az volt, hogy az idegen felbukkan a Narcissus fedélzetén, ahol Ripley megpróbálja kilökni őt a légzsilipen, de az idegen ekkor átüti a nő sisakját és egyszerűen letép az arcát.

Csúf vég lett volna ez Ellen Ripley és vele együtt az egész Alien franchise-nak is. Mi azért nagyon örülünk, hogy ebből a végkifejletből semmi sem lett, mert különben kevesebbek lettünk volna többek közt egy A bolygó neve: Halállal is…