Valószínűleg a mozirajongók körében vitán felül áll, hogy az új Majmok bolygója franchise az utóbbi évek egyik legjobb filmtrilógiája.

A megfilmesítési jogok a Disney-hez kerültek, és nem is kellett sokáig várni arra, hogy a stúdió hírt adjon, hogy rebootolja a filmszériát. Mindez persze nem kis aggodalmat váltott ki sokakban, mostanáig azonban kérdéses volt, vajon tényleg jó kezekbe kerül-e a projekt.

Mint kiderült, az újrafeldolgozást Az útvesztő rendezője, Wes Ball hozhatja majd tető alá, aki a Discussing Filmsnek adott legfrissebb interjújában igyekezett minden rajongót megnyugtatni, hogy igyekeznek tiszteletben tartani Rupert Wyatt és Matt Reeves filmjeit: “Az utóbbi három Majmok bolygója film a modern filmgyártás egyik legjobban sikerült trilógiája. Remekül dolgozták fel a Charlton Heston-féle változatot, mindezt úgy, hogy mai érzékenységgel nyúltak a témához. Ceasar egyszerűen egy remekül megírt karakter. Viszont nem szerettem volna egy negyedik részt kerekíteni a szériának. A saját dolgainkat akarjuk belevinni” - nyilatkozta Ball, aki egyúttal üzent is a rajongóknak, hogy szeretné biztosítani őket arról, hogy a sztori jó kezekben lesz majd.

A munkálatok tényleges kezdéséről azonban egyelőre nincsenek bővebb információk, tekintve, hogy az előkészületeknek gátat szabott az elmúlt hónapokban kialakult helyzet, a közeljövőben azonban várhatóan egyre gyakrabban hallhatunk majd a munkálatokról.