A Sonic, mint videojáték franchise immár több évtizedes múltra tekint vissza, mégis élőszereplős filmként most debütált először a mozivásznon. És bár a projekt kezdete meglehetősen döcögősre sikerült, ráadásul a premierkor elég komoly konkurenciával is meg kellett birkóznia a nézők kegyeiért, mostanra elmondhatjuk, hogy a Sonic, a sündisznó minden idők legsikeresebb videojáték-adaptációja – legalábbis a tengerentúlon.

Történt ugyanis, hogy ezekben a koronavírussal terhelt időkben is sikerült elérnie a filmnek, hogy Amerikában lekörözze a Pokémon: Pikachu, a detektívet. Utóbbi 144 millió dollárt hozott a konyhára odaát, míg a Sonic, a sündisznó immár átlépte a 145 milliós határt is. Ezzel komoly mérföldkőhöz érkezett, de azért a globális világsiker még odébb van, hiszen a Pokémon: Pikachu, a detektív világszerte 400 millió dollárt kaszált.

Ha viszont figyelembe vesszük, hogy a villámléptű kék sündisznónak mennyivel nehezebb körülmények között kell teljesítenie, csak még jobban felértékelődik ez az eredmény. Egyfelől a koronavírus-járvány miatt lényegében megállt a mozis élet szerte a világban. Másfelől pedig mindenki emlékezhet az első előzetes után kitört kisebb palotaforradalomra a rajongók körében. Sonic első változata ugyanis sokkal realisztikusabb lett, ami épp az ellenkező reakciókat váltotta ki a rajongókból, mint amire a készítők számítottak: egyenesen utálták a valósághű Sonicot. Szerencsére a projekt még kellően a kezdeti stádiumban volt ahhoz, hogy viszonylag alacsony költségekkel teljesen át tudják alakítani a címszereplő fizimiskáját, ami így már sokkal barátságosabb és az eredetihez hitelesebb lett. A siker nem is maradt el.

A videojátékok alapján készült mozifilmek sajnos az esetek többségében csúfos kudarcot vallanak, csak kevés ellenpéldát lehet felhozni. Most viszont lehet, hogy új lendületet kap ez az irányvonal is Hollywoodban, ugyanis egyre komolyabb projektek formálódnak. Elég csak a döcögősen indult, de most már talán tényleg egyenesbe került Unchartedre gondolni, de említhetnénk még az új Mortal Kombat filmet is.