Bár a Sony nagy reményeket fűzött az első Men in Black spinoffhoz, a Sötét zsaruk a Föld körülhöz, úgy tűnik, hiába Chris Hemsworth és Tessa Thompson remek párosa, a kritikusokat nem sikerült meggyőzni. A nézők kezében a további folytatások sorsa.

A Men in Black franchise leggyengébb kritikai értékelését kapta a mától a hazai mozikban is látható az F. Gary Gray  rendezésében bemutatott Sötét zsaruk a Föld körül a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon. A film 84 szemlézett cikket követően jelenleg 33 százalékon áll az RT-n, ami még a valljuk be, nem túl erős Sötét zsaruk 2. (39 százalék) fényében is lehangoló.

 Ha egy mondatban kéne összefoglalni a kritikusok véleményét, úgy Liam Maguren cikkéből idéznénk: "Képzeld el a Thor: Ragnarököt Taika Waititi (a rendező) nélkül, úgy, hogy a forgatókönyvet a Transformers: Az utolsó lovag írói jegyezték." Ez azért elég kemény, de jól tükrözi a többség véleményét.  

A rajongók és az újságírók között az első és a harmadik epizód bizonyult a legsikeresebbek, míg a második részt sokan komoly csalódásként könyvelték el. Mindezt úgy, hogy a MIB III 68, míg a széria nyitófilmje 92 százalékos értékelést kapott ugyanitt.  

Ami a Sötét zsaruk a Föld körül-t illeti, ez még nem a végleges értékelés, de az eddigi tendenciákat figyelembe véve aligha lesz magasabb az értékelés a hét végére.

Az elemzők 40 milliós premierhétvégét jósolnak a filmnek, ami nem túl jó előjel, ugyanis 50 millió alatt a franchise egyik epizódja sem kezdett, az összbevételek pedig 440 (MIB II) és 624 millió között mozogtak (MIB III).

A Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül mától a hazai mozikban!