Amikor a szcientológus egyház is megszólalt Tom Cruise botránya kapcsán...

Tavaly ilyenkor Tom Cruise kifakadásától volt hangos a sajtó, mivel a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész forgatásáról kiszivárgott egy hangfelvétel, ahol közel vállalhatatlan stílusban osztotta ki a stábot, amiért azok nem tartották be a távolságtartási szabályokat. A dologból azért lett akkora botrány, mert a hírek szerint ez már nem az első ilyen kiborulása volt, ami miatt eleve feszült volt a hangulat a forgatásokon. És az üvöltözés után többeknél is betelt a pohár és otthagyták a munkát.

Mint köztudott, Tom Cruise a szcientológus egyház aktív tagja, ami alapvető befolyással bír az életére és a hétköznapjaira. És mivel talán ő a szcientológia jelenlegi leghíresebb követője, nem meglepő, hogy ők is megszólaltak a kirobbant botránnyal kapcsolatban.

Alapvetően nem kizárt, hogy teljesen kimaradtak volna a történetből, csakhogy valaki belerángatta őket. Ez az illető Leah Remini színésznő volt, aki korábban maga is az egyház tagja volt. Ám az évek során tapasztaltak miatt végül úgy döntött, hogy kilép és élményeit azóta is lelkesen megosztja nagyérdeművel, még egy dokumentumsorozatot is forgatott az egyház dolgairól.

Leah Remini a saját blogján alkotott véleményt Tom Cruise kirohanásáról, amely szerinte nem volt más, mint erőfitoktatás. Tom Cruise ugyanis a főszereplő mellett a produceri feladatokat is ellátja a készülő film körül. Szerinte az üvöltözésével és az arról kiszivárgott felvétellel csak a saját pozícióját akarta megerősíteni. Majd hozzáteszi azt is, hogy az efféle módszerek egyáltalán nem ismeretlenek a szcientológus egyházon belül.

Ez volt az a pont, ahol az egyház képviselői is felszólaltak egy közlemény formájában. Ebben arról beszélnek, hogy a szcientológus egyház minden más egyháznál előbb és többet tett a koronavírus-járvány megfékezéséért. Állításuk szerint ők már akkor agresszíven felléptek a betegség terjedése ellen, amikor még messze nem voltak semmilyen korlátozó intézkedések világszerte. És zárásként azt is megemlíteték, hogy Leah Remini egyáltalán nem tekinthető hiteles forrásnak, ő csupán a pénzét és a hírnevét szeretné ezzel növelni.

Érdekes módon az egyetlen, aki semmilyen formában sem reagált a kirobbant botrányra, az Tom Cruise. Ő és a PR-csapata mély hallgatásba burkolózott, semmilyen nyilatkozat nem érkezett tőlük azzal kapcsolatban, mi hogyan és miért is történt a forgatáson. Azon a forgatáson, amely egyébként a tervezett idő előtt szünetre vonult, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy a stábtagok több időt tölthessenek az ünnepek alatt a szeretteikkel…