2017.03.02   olvasottság: <1000x   szerző: hp   hozzászólások: 0

Bill Condon élőszereplős filmje hamarosan a mozikban.

A Szépség és a Szörnyetegben tűnik fel a Disney első nyíltan meleg karaktere

A Szépség és a Szörnyeteg rendezője, Bill Condon elárulta, hogy a Disney történetében először tűnik majd fel a filmvásznon egy nyíltan meleg karakter, a Josh Gad által alakított LeFou.

Hogy milyen fogadtatásban részesül majd Gaston iszákos apródjának melegként való ábrázolása a rajongók körében, egyelőre kérdéses, de a stúdió nagy lépésként tekint a dologra.

"LeFou egy olyan figura, aki az egyik nap Gaston szeretne lenni, a másik nap pedig szeretné szájon csókolni" - mondta el a film rendezője az Attitude-nek adott exkluzív interjújában.

A direktor hozzátette, hogy az 1991-es eredeti alkotást is egy meleg férfi inspirálta, történetesen Howard Ashman. A népszerű és szakmai körökben igen elismert színműíró és dramaturg AIDS-kórral küzdött, amikor a szóban forgó klasszikuson dolgozott, és nem sokkal az alkotás premierje után vesztette életét.

A Szépség és a Szörnyeteg főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Emma WatsonLuke EvansDan StevensEwan McGregorEmma ThompsonGugu Mbatha-RawIan McKellenStanley TucciKevin Kline és Josh Gad. A film márciustól a hazai mozikban!