Nem egyszer előfordult, hogy bizonyos színészek bármire hajlandóak voltak, hogy elkerüljék az esetleges szexjelenet felvételét egy nagy sztárrral. Volt, aki elutasított egy szerepet, mert nem akart Brad Pittel intim jelenetben szerepelni. Reese Witherspoon is elutasította, hogy testközeli felvételeket készítsen egy nagyon népszerű színesszel.

Az ilyen jellegű jelenetek forgatása kényelmetlen lehet, sőt, egyes színészek elmondása szerint akár rémálom is. Kate Winslet gyakran szerepelt ilyen helyzetben és a következőképpen nyilatkozott: „Ezek a jelenetek nagyon kínosak – nem számít melyik oldalról nézzük.“ Nicole Kidman a Hatalmas kis hazugságok című sorozat kapcsán azt mondta, hogy kiszolgáltatottnak, sebezhetőnek és megalázottnak érezte magát. Az egyik ilyen jelenet forgatása közben teljesen összetört és sírva fakadt. A felvételek között sem állt fel, csak feküdt tovább a földön és némi szimpátia helyett a rendező csak egy törölközőt dobott rá.
Ezek a történetek csak egy szeletet mutatnak be azokból az esetekből, amikor a sztárok elmesélték, milyen nehéz az intim jelenetek forgatása. Manapság már intimitás-koordinátorokat alkalmaznak a munkák során, akik igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a színészeket ne érje trauma. Ennek ellenére voltak, akik megbánták, hogy bevállalták ezeket a jeleneteket.

A Négy karácsony 2008-ban jelent meg, és nagy népszerűségre tett szert – annak ellenére, hogy a kritikusok körében nem aratott sikert (ezt a Rotten Tomatoes szézalékos értékelése is szemlélteti). Reese Witherspoon és Vince Vaughn viszont még kevésbé élvezték a közös munkát, mint a kritikusok a film megtekintését.
Nincs konkrét információ arról, mi okozta a két színész között a konfliktust. Az biztos, hogy még most sem tisztázták egymás között a nézeteltéréseiket, amik részben abból is származhattak, hogy nagyon máshogy álltak hozzá a forgatáshoz.
Egy beszámoló alapján Vince úgy érkezett reggel, mint aki végigbulizta az éjszakát, Reese pedig korán ott volt, kamerakészen. Reese többször megpróbálta rávenni a férfit, hogy készüljenek fel egyes jelenetekre, Vince pedig azzal reagált, hogy ő más fajta figura, játszani akar és megtapasztalni, hová vezet a jelenet.

Az eredeti elképzelések alapján egy intim jelenetet is becsempésztek volna a filmbe. Amennyiben hihetünk a híreszteléseknek, a színésznő olyannyira nem kedvelte Vaughn-t, hogy kategorikusan elutasította ezt a lehetőséget, mert nem bírta elviselni a gondolatot, hogy így szerepeljen vele. Ebből is kiderül, hogy kettejük problémája nem műbalhé volt, hanem valóban antipátia uralkodott köztük.

Ha kíváncsi vagy, milyen út vezetett Reese Witherspoon számára a pályafutása elejétől napjainking, lapozd át a fenti galériánkat.

dráma | romantikus | vígjáték

A karácsony nem csak a szeretet ünnepe. A karácsony káoszt, totális felfordulást is jelent, elég csak az ünnepi bevásárlást, az ajándékok utáni hajszát vagy a kötelező... több»