A Pókember - A pókverzumon át 120,5 millió dolláros bevételt hozott az amerikai mozikban.

A film felülmúlta a várakozásokat, és az év második legnagyobb nyitóhétvégéjét produkálta, a 146 millió dolláros Super Mario Bros.: A film mögött, valamint a harmadik legnagyobb nyitóhétvégét a Pókember-filmek közül.

A Sony animációs folytatásának jót tesznek a remek kritikák és a pozitív szájpropaganda, valamint az előd, a 2018-as Oscar-díjas Pókember - Irány a Pókverzum jó híre. A kezdeti jegyeladások jelentősen magasabbak voltak, mint az első filmnél, amely megismertette a közönséget Miles Morales-szel és azzal, hogy "bárki viselheti a maszkot", és mindössze 35,5 millió dollárral nyitott. A film azonban tartósank sikeresnek bizonyult, és egy ideig még a mozikban maradt, míg végül 190 millió dollárral zárt Észak-Amerikában és 384 millió dollárral világszerte.

Az új rész 59 területről további 88,1 millió dollárt kaszált a nemzetközi jegypénztáraknál, élén Kínával, 17,3 millió dollárral. Ezzel a világméretű összbevétele 208,6 millió dollárra emelkedett.

"Ez kivételesen jó nyitás egy animációs folytatásnak" - mondta David A. Gross, a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó cég vezetője - "'Spider-Verse' fogott egy közkedvelt szuperhőst, eredeti vizuális stílust és hangot adott a történetmesélésnek, és egyedi élményt teremtett."

Joaquim Dos Santos, Kemp Powers és Justin K. Thompson rendezte a PG-kategóriás filmet, amely 100 millió dollárba került. A sztori Miles és Gwen Stacy (más néven Spider-Woman) történetét követi, akik megpróbálják megmenteni pókember társaikat a Folt névre hallgató gonosztevőtől.

Shameik Moore és Hailee Steinfeld visszatértek Miles és Gwen hangjaként, míg a többi szinkronhang közt olyan színészeket találhatunk, mint Jason Schwartzman, Daniel Kaluuya és Oscar Isaac. A közönség "A" CinemaScore pontszámot adott a filmnek, míg a kritikusok 95 százalékos átlaggal jutalmazták a Rotten Tomatoes-on. 

Utóbbi platformon a kiritkusok összegzése (250 szakamember összesített véleménye alapján!) a következő: "A vizuálisan káprázatos és akciódús Pókember: A Pókverzumon át az elejétől a végkifejletig izgalmas, épp, mint az elődje."

Míg a közönség 96 százalékot adott. Ezzel a Pókverzumos kalandok újabb darabja egy kis híjn tökéletes értékelést ért el, ami lássuk be, manapság, a szuperhősfilmekkel túlzsufolt kínálatban igen szép teljesítmény!

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Miles Morales visszatér a Pókverzum-saga következő fejezetében, egy epikus kalandban, amely Brooklyn főállású, barátságos Pókemberét keresztülrepíti a multiverzumonon, hogy... több»