Közel 25 éve, hogy a mozikba került minden idők egyik legemlékezetesebb vígjátéka, a A szomszéd nője mindig zöldebb Walter Matthauval és Jack Lemmonnal a főszerepben. Ez volt a legendás páros hatodik közös filmje a tíz közül, amely alighanem mindkettőjük karrierjét újra fellendítette az 1993-as megjelenés után.

A film hatalmas sikernek örvendett annak idején, így talán nem is volt kérdés, hogy három év múlva elkészüljön a folytatás, a Még zöldebb a szomszéd nője. Mindkét filmben olyan élő legendának számító nevek tűntek fel, mint Burgess Meredith és Ann-Margret, a folytatásban pedig Sophia Loren is csatlakozott a színészgárdához. De félreértés ne essék, sajnos egyik film sem hibátlan.

A szomszéd nője mindig zöldebb ugyanis hemzseg a bakiktól, amelyektől úgy tűnik maguk az alkotók sem feszültek be. Azóta, hogy a film forgalmazásba került a szemfüles nézők rendre amatőrebbnél amatőrebb hiányosságokat fedeztek fel az egyes jelenetekben, többek között a semmiből felbukkanó vagy éppen hirtelen eltűnő karaktereket, Walter Matthau sapkájának színe a vágások során „megváltozik” és még hosszasan sorolhatnánk.

A film előzetesének utolsó jelenetében, amelyben Walter Matthau épp egy fürdőszobai jelenetben látható, amint meztelenül üldögél a fürdőkádjában talán az egyik legnagyobb kiszólalása az általa alakított karakternek. „Ha tudtam volna, hogy pucér jelenet is lesz a filmben, 1 millió dollárral magasabb gázsit kértem volna”, mondja a színész által alakított Max Goldman. A jelenet egyáltalán nem volt előre megtervezve, de a készítőknek annyira megtetszett, hogy szándékosan meghagyták a bejátszást az előzetesben.

Annyi bizonyos, hogy nem a temérdek hibái ellenére szeretik sokan a filmet. Lemmon és Matthau a filmtörténelem legnagyobb alakjai, és talán pont a Szomszéd nője mindig zöldebb az, amely a mai napig fel tudja hívni a figyelmet a páros további alkotásaira.