A Trónok harca sztárjának karrierje bánta, hogy nem adta oda a testét

A Trónok harca egyik sztárja, Lena Headey nemrég a Sunday Times-nak nyilatkozott a Weinsteinnel való kapcsolatáról és arról, hogyan befolyásolta ez filmes karrierjét.

A színésznő már korábban beszámolt arról, hogy a producer kétszer is bepróbálkozott nála – ám a mostani interjúban kitért arra is, hogy amikor rádöbbent, hogy Weinstein nem csak vele, hanem megszámlálhatatlan fiatal színésznővel is eljátszott hasonlókat, akkor kezdett el azon gondolkodni, hogy a producer visszautasítása vethette vissza évekre a karrierjét.

A színésznő beszámolt arról, hogy mielőtt a producer megkörnyékezte, a Weinstein holdudvarához tartó Miramaxnak dolgozott – és a visszautasítást követően nem kapott tőlük több munkát.

A producer szóvivője a PEOPLE magazin számára nyilatkozott arról, hogy ez az egész egy koholmány – illetve Headey egy csapnivaló színésznő egy tehetséges ügynökkel, nem több, így ne a producert hibáztassa azért, hogy nem kapott elég munkát – illetve visszautasított minden, szexuális zaklatással kapcsolatos vádat.

A színésznő 2011 óta a Trónok harca stábját erősíti, és az interjúban beszélt arról is, hogy mennyire örül annak, hogy a sorozatban több erős női karakter is feltűnik – illetve hogy ez milyen pozitív hatással lehetnek a közvéleményre és arra, hogy a nők igenis álljanak ki a jogaikért.

Weinstein jelenleg szabadlábon van az egy millió dolláros óvadék fejében, de GPS-követőt kell viselnie, amíg az összes tárgyalása le nem zajlik.