Bár a film premierjét korábban 2020 Karácsonyára tűzték ki, úgy tűnik, a rajongóknak további hosszú hónapokat kell majd várniuk.

Tavaly robbant a hírt, hogy a Warner végre zöld utat adott a Sherlock Holmes 3-nak, nem sokkal később pedig már a film premierdátumát is kitűzték. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a csúszást, azonban a legújabb hírek szerint a film egy teljes évvel a tervezett után, vagyis 2021. december 21-én érkezik majd a mozikba.

Robert Downey Jr. és Jude Law már aláírt a produkcióhoz, Chris Brancato pedig időközben már a forgatókönyvvel is elkészült, arról azonban egyelőre nincsenek információk, hogy vajon Guy Ritchie visszatér-e a rendezői székbe.

A Sherlock Holmes 2009-ben debütált a mozikban, A vasember után ismét a csúcsra kerülő Downey Jr. és Law párosa világszerte pazarul teljesített, ami a Warnernek 524 milliós összbevételt jelentett. Nem is kellett sokáig várni a folytatásra, 2011-ben már jött az Árnyjáték, melyért már kevésbé rajongtak a kritikusok, azonban a nézők 545 milliót költöttek el rá a mozipénztáraknál. Ezt követően egészen tavalyig csak a pletykák szintjén merült fel, hogy trilógiává bővüljön a franchise.