A Vatikánban debütál Scorsese új filmje, a Silence

Az Oscar-díjas rendező rendhagyó helyet mutatja be legújabb alkotását.

A Vatikánban lesz a világpremierje Martin Scorsese legújabb filmjének. A Silence első vetítésére több mint négyszáz pap és vendég érkezik, írja a The Guardian. A portál értesülései szerint a nézőközönségben nem foglal majd helyet Ferenc pápa.

Nem mindig volt ilyen derűs a viszony a direktor és a Vatikán között. A rendező 1988-as filmjét, a Krisztus utolsó megkísértését nem fogadta túlságosan szívélyesen az egyház, de az eltelt több mint negyed évszázad alatt úgy látszik változott a Vatikán álláspontja.  

A Silence a japán író, Shusaku Endo regényének adaptációja, melynek forgatókönyvét maga Scorsese és Jay Cocks jegyzi. A történet szerint  két jezsuita lelkész, Sebastião Rodrigues és Francis Garrpe a 17. századi Japánba utazik. Az uralom Tokugawa sógun kezében összpontosul, aki tiltja országában a katolicizmust, és szinte teljesen elszeparálta Japánt a világ többi részétől. A két férfi szemtanúja lesz annak, amint saját kormányuk lemészárolja az itt élő keresztényeket, az uralkodó ugyanis minden nyugati hatástól meg akarja tisztítani az országát. Idővel a két lelkész útjai különválnak - Rodrigues vidékre kerül, ahol azon tűnődik, hogy miért nem avatkozik bele Isten a dolgok alakulásába, amikor gyermekei ily módon szenvednek.

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Liam Neeson,   Adam DriverAndrew GarfieldCiarán Hinds és Tadanobu Asano.

A Némaság 2017. januárjában debütál a tengerentúlon.