A 2013-ban mozikba került Acélember viszonylag pozitívnak mondható fogadtatása után a DC filmes univerzuma végig tartotta magát ahhoz a sötét hangulatvilághoz, amelyet még Christopher Nolan alapozott meg a Batman filmekkel, a Warner későbbi produkciói azonban valahogy egymás után kisebb-nagyobb csalódást okoztak a rajongóknak.

Csak olaj volt a tűzre a későbbiekben Zack Snyder menesztése az Igazság ligája rendezői székéből, így talán sokan azon az állásponton vannak, hogy a DC képregényfilmek mintha egyre inkább a háttérbe szorulnának az MCU megjelenései mellett.

Bár a Wonder Woman és a Shazam! és az Aquaman némileg javított a franchise renoméján, mindezek ellenére a stúdiónál mintha a filmes franchise lezárását fontolgatnák.  Erről hintett el legalábbis némi információmorzsát Amy Adams az Empire magazinnak adott legfrissebb interjúja során, amikor arról kérdezték, visszatér-e még Lois Lane szerepében.

“Ha jól értem, a stúdió alighanem egy teljesen más irányba szeretne elmenni a továbbiakban” - fogalmazott igencsak velősen a színésznő, amely bár többféleképpen is értelmezhető, mindenesetre a közeljövőben egész biztosan többet is megtudhatunk, milyen új tervekkel állnak elő a Warnernél.