81 Westworld  (2016)

Az HBO nemrég jelentetett meg új plakát és előzetest a Westworld második évadához, amiből a rajongók már leszűrhetnek egy-két következtetést – példának okáért azt, hogy a friss részekben több vér fog folyni.

A plakáton nemes egyszerűséggel csak egy véres kalap és egy kicsit leharcolt keselyű látható a bíborvörös ég és a felirat, Chaos Takes Contol alatt. Amit viszont csak az animált plakát megtekintésekor lehet látni, az a horizonton felvillanó számsor, ami a Westworld honlapjának egy új oldalára vezet, és amellyel el lehet érni egy új ízelítő videót: ebben ajtók nyitódnak és csukódnak.

Hogy mit jelent ez az egész, azt már a rajongóknak kell összesakkozniuk az előző évad tanulságaiból és az új előzetes jeleneteiből.

Az első évad úgy ért véget, hogy a levegőben benne volt a lázadás hangulata, az új poszter keselyűje pedig mi egyebet jelenthetne, mint a romlást és a véget? Vajon tényleg a leszámolás és mészárlás felé halad a sorozat?

Ez azért nem teljesen egyértelmű, mert az új trailer és a Screenrant szerint az új évad nem ott folytatja a történetet, ahol az előző abbamaradt, és különböző nézőpontokkal kísérletezve mutatja majd be a park mögötti világot. Az biztos, hogy látványosabb és nagyobb ívű lesz, mint az előző részek – erről alig egy hónap múlva, április végén bizonyosodhatunk meg.

Még egy aprócska plusz infó az előzeteshez: a videó zenéje a Nirvana Heart-Shaped Boksz című dalának feldolgozása, Ramin Djawadi jóvoltából.

Nézd meg a trailert itt: