Ace Ventura - Állati nyomozó: Ezért szervezett be a filmbe Jim Carrey egy death metál bandát!

Ki gondolta volna 1994-ben, hogy a Jim Carrey beszélő hátsóját is felvonultató film akkora kasszasiker lesz, hogy a Warner is csak pislogni fog a számok láttán? Bár az Ace Ventura - Állati nyomozó nem aratott osztatlan sikert a kritikusok között, de óriásit dobott Jim Carrey pályájának ívén, aki néhány évvel később már 20 millió dolláros csekket állíthatott ki egyetlen filmszerepért. A vígjáték végül bő százmilliót hozott a stúdiónak, amivel meghatszorozta a költségvetését, és azonnal kult státuszra tett szert a közönség körében. Ragozhatnánk tovább a sikereket, de van egy kérdés, amit fel kell tennünk: mégis, hogy került a filmbe a Cannibal Corpse nevű death metal banda? Kult rovatunkban most ennek jártunk után.

25 éve debütált a mozikban Jim Carrey kultikus vígjátéka, az Ace Ventura - Állati nyomozó, melynek számos emlékezetes jelenete közül egy mégis jobban kitűnik mint a többi, mégpedig a Cannibal Corpse nevű banda cameója.  A filmben elhangzó Hammes Smashed Faced című piszkosul karcos dalukat az egész világ megismerhette, és mindezt csak egy valakinek köszönhetik, a film főszereplőjének.

Carrey ugyanis hatalmas rajongója volt a buffalói bandának, és eltökélt célja volt, tinédzser éveinek kedvenc zenekarát valamilyen módon beszervezze a filmbe. A színésznek pedig meg is volt ehhez az alkupozíciója, ugyanis eredetileg nem őt, hanem Rick Moranist szerették volna szerződtetni, aki azonban inkább a The Flinstones élőszereplős adaptációját választotta. A forgatás kitűzött időpontja azonban vészesen közeledett, Carrey pedig tett egy próbát, és nem bízta a véletlenre. Egyenesen a szerződésébe íratta, hogy a filmben lennie kell egy jelenetnek, melyben a banda és ő is szerepel. A Warner belement a dologba, de ezzel még nem dőlt el a dolog végérvényesen.

A Cannibal Corpse ugyanis elsőre nem vállalta a felkérést, mivel korábban a forgatás idejére időzítették be az európai turnéjukat. Carrey és a producerek azonban nem akartak lemondani a bandáról, átszervezték a forgatást, és ismét megkeresték őket, ezúttal pedig igent mondtak. Amikor a tagok megérkeztek a forgatási helyszínre, Floridában, a színész személyesen köszöntötte a zenekart, akik az ő kérésére játszották el a Hammer Smashed Face című dalukat. A többi pedig, ahogy azt mondani szokták, már történelem. 

vígjáték

Ace Ventura egy állati nyomozó, ha eltűnt a kedvence, abban biztos lehet, ő előkeríti. Amikor eltűnik Hópihe, a helyi sportklub delfinje, a flúgos Ace-re hárul a feladat, hogy... több»