Nagy reményeket fűz új filmjéhez, Matthew Vaughn rendező, aki az Argylle: A szuperkémmel arra vállalkozott, hogy új fénytörésbe helyezze a kémfilmek műfaját. 

Szerinte a produkció azért lett olyan ütős, mert a közönség legalább olyan jól fog szórakozni, mint a válogatott csapat, amely elkészítette. „Ennek a filmnek a titkos fegyvere az, hogy hatalmas buli volt elkészíteni, és ez biztosan át fog jönni a moziban is – mondta Vaughn a ScreenRantnek. – A Traveling Wilburys nekem mindig is a tökéletes supergroupnak számított, és a mi csapatunk is pont ilyen: összejött csupa A-listás színész, bedobták, amijük van, és ezzel magasabb szintre emelték egymást.”

Henry Cavill (Superman) játssza Argylle-t, Bryce Dallas Howard (Jurassic World) pedig Elly Conway írónőt, akinek kémregényei túl közel kerülnek a valósághoz, ezért üldözőbe veszi őt egy titokzatos szervezet, amely világuralomra tör. Ekkor avatkozik közbe egy valódi kém, Aidan (Sam Rockwell), és Ellyvel ketten menekülnek országról országra. A történetből nem hiányozhat a rejtélyes végzet asszonya, Lagrange (Dua Lipa) sem, a háttérből pedig a mindentudó nyugdíjas kém, Alfred Solomon (Samuel L. Jackson) támogatja a hősöket.

Vaughn elárulta, az is volt a célja a filmmel, hogy jóvátegye „bűneit”, amiket a korábbi kémfilmjeivel elkövetett (Kingsman-franchise), de odaszúr egy kicsit a James Bond-univerzumnak is, miközben tiszteleg olyan akciófilm-klasszikusok előtt, mint a Halálos fegyver és a Drágán add az életed!.

Közben kritikus hangok is megszólaltak a még be sem mutatott filmmel kapcsolatban. Az Argylle, a szuperkém négylábú főszereplőjéról, Chipről van szó. A macska Vaugh és felesége, Claudia Schifffer – a film egyik executive producere – házikedvence, aki sokkal jobb színésznek bizonyult, mint az eredetileg szerződtetett profi színészmacska. Chip szerepeltetésével az a gond, hogy lógó fülű skót cica, és a film nyomán biztosan megnő az érdeklődés a fajta iránt – mutatnak rá az állatvédők. A lógó fülű skótok azonban túltenyésztett állatok, emiatt számos öröklődő egészségügyi problémájuk van, és a film keltette reklám miatt biztosan sok háztartásban fognak megjelenni, holott az lenne üdvös, ha minél kevesebb ilyen, szenvedésre ítéltetett állat születne.

Az állatvédők aggodalma onnan ered, hogy a 101 kiskutya sikere nyomán megugrott a dalmaták népszerűsége, holott ez a fajta kimondottan utálja a gyerekeket, a Harry Potter- filmek miatt pedig a hóbaglyok után nőtt meg a kereslet, pedig ezek ragadozó madarak, amelyek háziállatként elpusztulnak.   

A film csütörtöktől látható a magyarországi mozikban.

akció | thriller

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

via UIP Duna