Agyvérzése volt Aaron Sorkinnak, megszólalt az esetről az író-rendező

Aaron Sorkin (Az elnök emberei és A közösségi háló írója, az Elit játszma rendezője)  nyíltan beszélt az agyvérzéséről.

Az író-rendező egy új interjúban megerősítette, hogy még novemberben agyvérzést kapott, amiről csak most nyílt meg először.

A New York Timesnak adott interjújában elárulta, hogy a szélütés a Camelot musical adaptációjának írása közben következett be.

"Volt egy perc, amikor aggódtam, hogy soha többé nem leszek képes írni, és rövid távon aggódtam, hogy nem fogom tudni folytatni a Camelot megírását. Hadd tegyem ezt nagyon-nagyon világossá. Jól vagyok. Nem szeretném, ha bárki azt gondolná, hogy nem tudok dolgozni. Jól vagyok" - mondta.

A továbbiakban kifejtette, hogy a stroke oka a magas vérnyomás volt. Az orvosa azt mondta vele: "Halottnak kellene lenned".

Sorkin elmondta, hogy még mindig nem érzi az ételek ízét, és csak nemrég tudta újra leírni a nevét. Körülbelül egy hónapig a szavat sem tudta megfelelően kiejteni.

"Leginkább egy hangos ébredés volt. Azt hittem, én is azok közé az emberek közé tartozom, akik azt esznek, amit akarnak, annyit dohányoznak, amennyit akarnak, és ez nem lesz rám hatással. Öcsém, mekkorát tévedtem" - mondta a szokásairól, amelyek közé tartozik a középiskola óta tartó dohányzás is.

Azóta leszokott, naponta edz, és elmondása szerint "rengeteg gyógyszert" szed. "Hallani lehet a tabletták csörgését bennem" - fogalmazott.

A célja most az, hogy felhívja a figyelmet, és azt mondja: "[De] ha ez egyetlen embert is rávesz arra, hogy leszokjon a dohányzásról, akkor már hasznos lesz".

Jó egészséget kívánunk!