Alec Baldwint rágalmazásért perelte be egy Afganisztánban megölt tengerészgyalogos családja

Alec Baldwinra újabb per vár. Egy Afganisztánban megölt tengerészgyalogos családja szerint a 63 éves Baldwin hamisan vádolta a család tagjait azzal, hogy jelen voltak a január 6-i washingtoni zavargásokon. 

A szóban forgó katona, a 20 éves Rylee McCollum az afganisztáni nemzetközi repülőtér előtt halt meg egy augusztus 26-i robbantásban, amikor az amerikai katonai csapatok a tálib hatalomátvétel után segítették az evakuációt. 

McCollum halála után Baldwin az Instagramon bukkant rá a tengerészgyalogos egyik nővérére, Roice-ra, akinek 5000 dolláros adományt küldött azzal a kéréssel, hogy juttassal el az összeget McCollum özvegyének, Jiennah Craytonnak és gyermeküknek. 

A benyújtott bírósági irat szerint a hónap elején Baldwin állítólag azzal vádolta Roice-t, hogy részt vett a január 6-i fővárosi zavargásokban, "lázadónak" titulálta egy privát Instagram-üzenetben, és a tüntetésen készült fotóit újra feltöltötte az Instagram-fiókjára, továbbá azt írta Roice-nak: "Újra feltettem a fotódat. Sok szerencsét!"

Bár Baldwin azóta törölte a fotókat, eközben viszont Roice, a húga, Cheyenne és Crayton azt mondják, hogy Baldwin újraposztolása óta sértő üzeneteket és halálos fenyegetéseket kapnak. A kereset szerint sem Cheyenne, sem Crayton nem volt a fővárosban az ominózus napon. Roice azt állítja, hogy január 6-án részt vett egy tüntetésen a Capitoliumnál, de nem vett részt a tüntetést követő zavargásokban.

Baldwin az utóbbi hónapokban több alkalommal is beperelték a Rust című western forgatásán történtek kapcsán, melyen életét vesztette a film operatőre, Halyna Hutchins. A színész a héten önként adta át a telefonját a nyomozóknak.