72 Alelnök  (2018)

Már csak napok kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Adam McKay filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban Christian Bale Oscar-jelölt drámája, az Alelnök, melyben a sztár ismét drámai átváltozáson esett át, ugyanis közel húsz kilót szedett fel a szerep kedvéért.

A produkciót Adam McKay forgatókönyve alapján Adam McKay rendezte (A nagy dobás, A híres Ron Burgundy legendája), míg a főbb szerepeket Christian Bale, Steve Carell, Amy Adams, Sam Rockwell, Jesse Plemons, Lily Rabe és Justin Kirk alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Christian Bale egy interjúban arról beszélt, hogy Adam McKay improvizatív rendezői stílusa miatt sokkal több időt töltött a szerepre való felkészüléssel (beleértve Dick Cheney gesztusainak, hangjának tanulmányozását), mint valaha.
  • Amy Adams a forgatási szünetekben is a karakterében maradt, végig megtartva karakterének jellegzetes hangját és beszédstílusát. Ez volt az első alkalom a színésznő karrierjében, hogy a gyakorlatban alkalmazta az ún. method actingként ismert módszert.
  • Adam McKay kisebb szívrohamot kapott az utómunkálatok során. A direktor úgy döntött, hogy (afféle cameóként) felhasználja filmjében a fekete-fehér felvételeket a műtétjéről.
  • Dick Cheney-ről köztudott, hogy szívproblémákkal küszködött, ezért Christian Bale rengeteg időt fordított arra, hogy tanulmányozza, miként lehet megelőzni a szívrohamot. Adam McKay rendező hálával tartozhat a színésznek, aki a felkészülés során tanultaknak köszönhetően mentette meg az életét, amikor McKay szívrohamot kapott az utómunkálatok során.
  • Christian Bale elmondta, hogy most először vette igénybe táplálkozási tanácsadó szolgálatait a szerepre való felkészülés során. A színész pályájának korábbi szakaszához képest már sokkal jobban ügyelt arra, hogy az extrém hízás ellenére is megpróbálja megőrizni az egészségét.
  • A film eredetileg tartalmazott volna egy zenés jelenetet is, amit le is forgattak, azonban Adam McKay végül kivágta azt, miután úgy döntött, hogy komolyabb hangvételű filmet szeretne.
  • Sam Rockwell, aki George W. Busht alakítja a filmben műorrot viselt a forgatás során. A színész elmondása szerint a legnagyobb kihívást Bush jellegzetes beszédstílusa jelentette a számára.
  • Christian Bale és az általa alakított politikus, Dick Cheney is január 30-án ünnepli a születésnapját.
  • Az Alelnököt több mint két tucat alkalommal díjazták a világ legrangosabb filmfesztiváljain, de száznál is több jelölést gyűjtött be.
  • A filmet 8 kategóriában jelölték Oscar-díjra, köztük a Legjobb film kategóriájában is.

Hazai premierdátum: 2019.02.21.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: