Alkonyat: A jet-skiző shotgunos Bellát üldözte volna az FBI

A cím még nem minden: Mark Lord, aki az eredeti Alkonyat-film forgatókönyvének első vázlatát írta, azt is szerette volna, ha Bella shotgunnal lövöldözne a vámpírokra.

A The Big Hit Show podcast szerdai adásában Catherine Hardwicke, az első Alkonyat-film rendezője és az eredeti forgatókönyvíró, Mark Lord (akit később Melissa Rosenberg váltott fel, aki a franchise mind az öt további forgatókönyvét is szerezte) meglepő (és megdöbbentő) vallomást tett az első rész forgatókönyvével kapcsolatban. 

Lord elmondása szerint több akciót akartak a filmbe, hogy a férfi közönséget is bevonzzák.

"Azt mondtam: 'Először is, ennek a forgatókönyvnek a kukába kell kerülnie. Ez nem jó. Olyan legyen, mint a könyv" - mondta a 66 éves Hardwicke. "Az eredeti forgatókönyvben Bella [Swan] szó szerint jet-skin ült, és az FBI üldözte." 

Lord azt is elárulta, hogy az eredeti forgatókönyvében a Kristen Stewart által alakított Bella egy puskával lövöldözött vámpírokra. 

"Azt akarod, hogy ne csináljon semmit? Azt akarom, hogy a lány lőjön le néhány vámpírt" - idézte fel Lord. 

Hogy ettől vajon jobb lett volna az Alkonyat, azt látatlanba nem érdemes megtippelni, de a sokak szerint csöpögős tini romantikának biztosan adott volna egyfajta ellenpontot az FBI által üldözött shotgunozó Bella.