Amber Heard kontra Johnny Depp: 6 lehetséges forgatókönyv az ügy lezárására

Lassan, de biztosan egyre közelebb kerülünk Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalásának végéhez. A Fairfaxben zajló tárgyalás hatalmas érdeklődésre tett szert, a legnézettebb élő streamek között szerepel áprilisi rajtja óta. Már mindkét felet meghallgatták és bemutattak szinte minden bizonyítékot és tanút is. Így most már mindenkit azt érdekel: miként zárul majd le az ügy.

Mint ismert, Johnny Depp azért perelte be volt feleségét, Amber Heardet 50 millió dollárra, mert a Washington Postban 2018-ban megjelent a színésznő egy írása, amelyben bár név szerint nem említette volt férjét, de elég erősen utalt rá, hogy Johnny Depp bántalmazta őt házasságuk alatt. A színész úgy véli, hogy emiatt a rágalmazó írás miatt veszített el több jelenetős hollywoodi projektet is. Mindeközben Amber Heard is visszaperelte volt férjét, méghozzá 100 millió dollárra, ráadásul nagyjából ugyanazon okokból, vagyis a rágalmazás miatt elveszített szerepekért.

A tárgyalás tehát hamarosan a végéhez ér, amikor is a hét főből álló esküdtszék megvitatja a bemutatott bizonyítékokat és az elhangzott tanúvallomásokat. De milyen végkifejlete lehet ennek az ügynek? Erre a kérdésre vázolt fel mindjárt hat lehetséges forgatókönyvet is a Marca.

A első és legegyszerűbb lehetőség, hogy az esküdtszék Johnny Deppnek ad igazat és megítélik neki az 50 millió dolláros kártérítést a rágalmazás miatt elveszített szerepekért. A színész ügynöke azt mondta, hogy Johnny Depp csak A Karib-tenger kalózai franchise elveszítésével 22,5 millió dollárt bukott el.

A másik ugyanilyen tiszta végkifejlet, ha a bíróság Amber Heard igazát mondja ki és megítélik neki az általa követelt 100 millió dollárt. Ennek érdekessége, hogy még az sem tisztázott teljesen, miért is ennyire perelte be volt férjét.

A harmadik lehetőség, hogy a bíróság ugyan Johnny Deppnek ad igazat, de nem kapja meg a teljes 50 millió dollárt. A színész ebben az esetben is elégedett lehet, hiszen tulajdonképpen a célját elérte: tisztázta a nevét a nyilvánosság előtt.

Ugyanígy az sem kizárható, hogy Amber Heard állításait látja bizonyítottnak a bíróság, de a 100 millió dollárt vagy legalábbis annak egészét nem ítélik meg neki. Ezesetben kérdéses, hogy mennyi pénzt is kaphat.

Az ötödik opció, hogy a bíróság egyik fél felé sem billenti el a mérleg nyelvét. Ez mindkét fél számára az egyik legrosszabb forgatókönyv, hiszen így sem a követelt pénzt nem kapják meg, sem az ügy nem kerülhet érdemeben lezárásra, ráadásul a felek nyilvános megítélése sem javulhat jelentősen.

Az utolsó variációt sem lehet kategorikusan kizárni. Ez pedig a peren kívüli egyezség lehetősége. Mivel nem büntetőjogi eljárásról van szó, hanem egy polgárjogi esetről, így van lehetőség a peren kívüli megállapodásra. Ugyanakkor az események eddigi alakulása alapján erre egészen minimális az esély.