Novemberben végre a mozikban az Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér, melyhez megérkezett a legfrissebb kedvcsináló.

Három svéd film, majd a 2011-es David Fincher-féle A tetovált lány után ismét visszatér a mozivászonra Lisbeth Salander. Az első három produkció szép sikereket ért el a hazájában, de Fincher mozija nem tudta magának megnyerni a közönséget, így az első epizód gyenge bevételi mutatói után esély sem volt a folytatásokra. Hollywood azonban továbbra is nagy potenciált lát Stieg Larsson Millenium-trilógiájában, így egy új rendezővel, Fede Alvarezzel (Vaksötét) és egy új főszereplővel, Claire Foy-jal (The Crown) ismét nekifutottak az történetnek.

Jobban szólva a sztori folytatásának, ugyanis az Ami nem öl meg az eredeti trilógia negyedik része, immáron David Lagercrantz tollából. A történet főszereplőjének, Lisbethnek ezúttal egy nagyon is személyes konfliktust kell kezelnie, ugyanis saját nővére fordul ellene, és tör az életére. Amikor minden kötél szakad, a nő felkeresi újságíró barátját, Mikael Blomvkistet, hogy a segítségét kérje.

A filmet Steven Knight, Stieg Larsson, Jay Basu forgatókönyve nyomán Fede Alvarez rendezi, a sikervárományos produkció főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Stephen Merchant, Claire Foy, Sylvia Hoeks, Vicky Krieps, Sverrir Gudnason, Claes Bang és Lakeith Stanfield.

Hazai premierdátum: 2018.11.08

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: