Kétségtelen, hogy Giancarlo Esposito az elmúlt években Hollywood egyik legkeresettebb és legsikeresebb színészévé lépett elő, ez azonban nem mindig volt így, ráadásul egy időben rendkívül sötét gondolatokkal kellett megküzdenie.

A színész a legújabb sorozatát, a Parish-t népszerűsítette a SiriusXM Jim & Sam című műsorának adott interjúban, a beszélgetés során pedig elmondta, hogy annak idején, mielőtt megkapta volna a Totál szívás Gus Fring szerepét, amely mára már szinte ikonikussá vált, annyira nehéz anyagi helyzetben volt, hogy azt is fontolóra vette, hogy végez magával.

Esposito elmondása szerint mindezt nem lelki problémák miatt szerette volna meglépni, hanem amiatt, hogy tudjon némi anyagi jólétet garantálni gyermekei számára az életbiztosításból való pénzből.

“Az agyamban a következő volt a kiút: 'Hé, van életbiztosítás, ha valaki öngyilkosságot követ el? Megkapják a pénzt?' A feleségemnek fogalma sem volt, miért kérdezem ezeket a dolgokat. Elkezdtem ármánykodni. Ha valaki kiütne, szerencsétlenségből bekövetkező halál, a gyerekeim megkapnák a biztosítást. Négy gyerekem volt. Azt akartam, hogy legyen életük. Ez egy nehéz pillanat volt. Szó szerint az önmegsemmisítésre gondoltam, hogy túlélhessék. Ennyire mélyen voltam” - mondta a színész.

“Ez volt az első megérzés, hogy van kiút, de nem lennék itt, hogy a gyerekeim mellett legyek. Aztán elkezdtem azt gondolni, hogy ez nem életképes, mert a fájdalom, amit okoznék nekik, életre szóló lenne, és életre szóló trauma lenne, ami csak meghosszabbítaná azt a generációs traumát, amitől megpróbálok eltávolodni. A fény az alagút végén a Breaking Bad volt” - tette hozzá Esposito.

A színész azt is hozzátette, ha lehetősége nyílna rá, ismét eljátszaná a karaktert. “Az én háttértörténetem az, hogy ő egy katona ember volt, aki végigdolgozta magát a ranglétrán, és akár elnök is lehetett volna, sőt, talán még diktátor is, és átvehette volna a hatalmat. De olyasmit akart csinálni, amit mások nem irányíthattak, és a saját sorsát akarta irányítani. Így hát elindult, hogy új életet teremtsen magának Amerikában, és metamfetamin-kereskedő, üzletember lett” - mondta a színész.

NA Parish  (2024)

dráma

Parish, a taxisofőr fiát meggyilkolják, az üzlete pedig összeomlik. Ezek után találkozik egy régi barátjával. A találkozás felszínre hozza valamikori énjét, és nagy... több»