75 Aquaman  (2018)

Több hónapnyi intenzív hájp után most már tényleg csak napok kérdése, hogy a mozikban kerüljön a DC legújabb szuperhősfilmje, melyhez befutottak az első hivatalos kritikák.

Néhány szerencsés újságírónak már alkalma volt premier előtt megnézni James Wan képregény adaptációját, melytől nem csak ők, de úgy általában a nézők is rengeteget vártak. Az első visszajelzések alapján pedig nem lesz csalódás a film.

Persze azt azért korai lenne még kimondani, hogy az Aquaman a DC legjobb produkciója, mivel az ilyen korai vetítésekre nem a sajtó teljes egészét, hanem csak néhány válogatott újságírót hívnak meg, de annyit levonhatunk a reakcióikból, hogy van okunk bizakodni.

" James Wan kétségkívül egy merész szuperhősmozit forgatott, melyben egyszerre keverednek a kaland és a fantasy elemei a lenyűgöző vizuális effektekkel" - írja a SyFy Wire kritikusa.

"Az Aquaman egy jóféle kalandfilm, ami az elejétől tisztában van önmagával" - olvasható a ComingSoon.com kritikájában.

"A film akkor a legerősebb, amikor valóban szórakoztatni akar, és nem veszi magát túlságosan komolyan" - véleményezte a Slashfilm újságírója.

"Ambiciózus és baromi szórakoztató" - foglalta össze a látottakat a We Live Entertainment.

És a pozitív vélemények ezekkel még korántsem értek véget: "Lélegzetelállítóan látványos", "A legjobb DC-film A sötét lovag óta", "A második legjobb DCU-mozi", "Hatalmas előrelépés a DC-nek", "Jason Momoa nagyszerű alakítást nyújt", "Amber Heard és Jason Momoa nagyszerű páros alkotnak", "Olyan, mintha a Marvel első fázisának filmje lenne, a lehető legjobb értelemben", "Sokkal jobb, mint amire számítanál", és a sort még hosszasan folytathatnánk. Nem hangzik rosszul, igaz?

Hamarosan a saját szemünkkel is meggyőződhetünk arról, hogy mennyiben volt igazuk a kritikusoknak, ugyanis az Aquaman december 13-tól látható a hazai mozikban.