60 Patthelyzet  (2020)

Végre mehetünk moziba! Végre megérkeznek a várva várt filmek! A második magyar film a vásznakon a Patthelyzet című thriller Szűcs Dóra rendezésében. 

2020.07.22   olvasottság: <1000x   szerző: hp  

Az egy helyszínen játszódó, meglepetésekben és csavaros fordulatokban gazdag történet főszereplői: Szabó ErikaSzalay BenceKálloy Molnár PéterRáckevei AnnaKádár L. Gellért és Szabó Máté

Szabó Erika régen látott vendég a vásznon, most újra, egy tőle szokatlan szerepben tűnik fel. Kálloy Molnár Péter sutba dobja a jól ismert vígjátéki karakterét és igazi meglepetést tartogat. Szalay Bence szakít a Viszkis figurájával. 

A lendületes képi világ megalkotásában Dobóczi Balázs és Csepeli Eszter vett részt.

A produceri székből rendezővé avanzsáló, elsőfilmes Szűcs Dóra.

Kisvárosi bank. Reggeli nyitás. Hétköznapi élethelyzet....váratlanul azonban belép egy férfi...fegyverrel a kezében. Egy bankrablás klasszikus képei váltják egymást, mikor valaki a bent lévő öt ember közül megnyomja a pánikgombot és a bank rácsa leereszkedik. A bank igazgatója, az ügyintéző hölgy, a biztonsági őr, az ügyfél és a bankrabló bent ragadnak rengeteg pénzzel és egy töltött fegyverrel. 

A rendőrség pedig nem érkezik....

A fegyver váratlanul másik kézbe kerül, majd megint gazdát cserél. Mindenki kezében megfordul, ami alatt kiderül, hogy mindannyiuknak van egy terve. Melyikük fog kijutni, de leginkább élve kikerülni ebből a patthelyzetből? És melyikük irányítja úgy a szálakat, hogy nyertesen sétáljon ki a bankból? 

Mindegyikük múltjában van valami, amit eddig mélyen elrejtettek, és ami most felszínre kerül és mindent megváltoztat. Ahogy kiderülnek a háttérben rejlő titkok, ahogy világossá válik kinek mi volt a terve, átalakulnak az erőviszonyok és megváltoznak a kapcsolatok....és ha az ember kezébe vesz egy fegyvert és ezzel a hatalmat, akkor úgy érzi, mindent megtehet.