Avatar 2: Megszakított vetítések, visszaváltott jegyek Japánban, túl messzire ment James Cameron?

Az Avatar: A víz útja igazi technológiai kihívás volt James Cameron és csapatai számára. De ha a forgatás bonyolult volt, a film vetítése bizonyos mozikban ugyanilyen bonyolultnak számít.

Közel két héttel a megjelenés után az Avatar 2. már majdnem elérte az egymilliárd dolláros bevételt világszerte. Japánban azonban úgy tűnik, hogy a film nem olyan népszerű, mint a világ többi részén. A Cameron rendezése második helyre szorult vissza a kasszasikerlistán, a The First Slam Dunk című animációs film előzte meg.

A Bloomberg, a gazdasági és pénzügyi témákra szakosodott médium szerint ez az alulteljesítés a film vetítése során az ország számos mozijában felmerült technikai problémákkal függ össze. A film bemutatásának első hétvégéjén több japán mozi is kénytelen volt lemondani a vetítéseket. A vetítéseket meg is kellett szakítani, ami kiváltotta a nézők haragját, így olyan is akadt, aki visszakövetelte a jegy árát.

 Az Avatar 2 vetítéséhez a legmodernebb berendezésekre van szükség a James Cameron által kedvelt 3D és a HFR (48 képkocka/másodperc) megoldás miatt. A filmet úgy forgatták, hogy meglehetősen fejlett technikai körülmények között vetítsék, és egyes japán mozik nem voltak erre felkészülve.

A Bloomberg értesülése szerint Japánban nem látnak lehetőséget, hogy új berendezéseket szerezzenek be. Nehezen tudnak beruházni új, második generációs vetítőkbe, amelyek elengedhetetlenek az olyan művekhez, mint A víz útja.

James Cameron viszont nem elégedett meg azzal, hogy az Avatar 2-t 48 képkocka/másodperc sebességgel forgassa. Továbbfejlesztette a technológiát a VFR (Variable Frame Rate) segítségével, amely lehetővé teszi a képkocka sebességének változtatását az egyes szekvenciáknak megfelelően.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»