Az 5 legjobb (új) film, amit a hétvégén nézhetsz (mozi+streaming)

Április első hétvégéje mozibemutatókban gazdagnak ígérkezik, de a streamingre is jön néhány izgalmas cím! Érkezik a legújabb #bosszúpornó Dev Pateltől, és jön a Brit Monarchiát megtépázó sztori története is, az Interjú a herceggel - utóbbi a Netflix műsorán.

Szóval a hétvége sem lesz unalmas azok számára, akik filmezéssel szeretnék tölteni! Befut még a sokat dicsért Semmelweis is a streamingre, a mozikban pedig még olyan filmekre válthatunk jegyet, mint Az első ómen, amelyben újra láthatjuk a zseniális Bill Nighy-t és a karakterszínészek egyik legkiemelkedőbbikét: Charles Dance-t!

Ne feledjétek, ha van előfizetésetek a streaming adókhoz, akkor elég csak a kiválasztott - és streamingre érkező film - mafab adatlapjára mennetek, legörgetni a "Hol nézheted" fülig és kattintani a streaming ikonra!

Jó szórakozást! Szép és filmekben gazdag hétvégét kívánunk!

#5

70 Música  (2024)

musical | romantikus | vígjáték

Amazon Prime Video

A film egy fiatalembert követ, akit a fejében lévő zene gyötör, és akinek meg kell birkóznia a bizonytalan jövővel, miközben a szerelem, a család és a brazil kultúra között... több»

Bemutató: április 4., Prime Video / A kiszámítható cselekmények és a megszokott történetmesélési módszerek korában a Música mer más lenni. A Prime Video legújabb eredeti filmje egy olyan felnőtté válási történet, amely egyedi szemszögből mutatja be a világot. A romantikus vígjáték Rudy történetét meséli el, egy fiatalemberét, aki szinesztéziás, azaz olyan betegségben szenved, amely miatt a mindennapi hangok jelentősen megzavarják az életét. Amikor új emberek és lehetőségek lépnek be Rudy életébe, nem csak azt kell eldöntenie, milyen irányba akarja terelni az életét, hanem azt is, hogy kivel szeretné ezt az időt tölteni, mert amikor Rudy megismerkedik egy Isabella nevű nővel, ez arra ösztönzi, hogy változtasson az életén, és megpróbálja szupererőként használni a szinesztéziáját. A film főszereplője Rudy Mancuso, a tartalomkészítőből lett színész. A New Jerseyben született férfi a YouTube-on és a mára már megszűnt Vine videoplatformon kezdte pályafutását, ahol barátaival vígjátékokat készített. Vine-csatornája 2013-ban indult, és akkora népszerűségre tett szert, hogy más alkotókkal kezdett el videókat készíteni. 2016-ban indította el YouTube-csatornáit, amelyek közül az egyik az "Awkward Puppets" nevet kapta, ahol különböző bábkarakterek sokféle hangját játszotta el. Mancuso zenei tehetségének köszönhetően Justin Bieber "Purpose World Tour" című turnéján előzenekarként szerepelt, és Mariah Carey-vel és DJ Khaliddal dolgozott együtt a YouTube Red " Keys of Christmas" című műsorában.    
#4

dráma | életrajzi

Netflix

Hogyan szerezte meg a BBC a bombasztikus interjút András herceggel az elítélt szexuális bűnözővel, Jeffrey Epsteinnel való barátságáról? több»

Bemutató: április 5., a Netflixen / Ebben a hónapban kerül a Netflixre egy új film, amely részletesen bemutatja az András herceg rendkívüli interjúja mögött álló újságírókat és a herceg Jeffrey Epsteinhez fűződő kapcsolatát. A valós események által inspirált film a kulisszák mögé kalauzolja a nézőket, a BBC Newsnight producereihez és újságíróihoz, akik a Buckingham-palotával tárgyaltak a herceggel készített 2019. novemberi interjú biztosítása érdekében. A film rendezője Philip Martin, a főszerepekben pedig Billie Piper, Gillian Anderson és Rufus Sewell látható. "Arról szól, hogy kik voltak ezek a nők" - mondta Piper a Netflix közleményében - "A szenzáció mögött álló, meg nem nevezett újságírókról."
#3

74 Semmelweis  (2023)

(32) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

Bemutató: április 3., a Netflixen / A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is. A Vecsei H. Miklós főszereplésével készült film szintén kissé szabadon értelmezi a történelmi tényeket, de az érdeklődés felkeltésére mindenképp jó kiindulás. Azért olvassatok utána Semmelweis életének, ha a valós tények is érdekelnek.
#2

76 A Majomember  (2024)

(7) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Bemutató: április 4., a mozikban / Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle… Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
#1

19 Az első ómen  (2024)

(6) (5)

horror

Mozikban

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában folytassa a munkáját. Rövidesen azonban szembetalálja magát a sötétséggel, amely arra készteti, hogy... több»

Bemutató: április 4., a mozikban / Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatának szentelje életét. Ott azonban olyan sötétséggel találkozik, ami kétségeket ébreszt tulajdon hitében, s egy borzongató összeesküvésre is fényt derít, aminek célja, hogy biztosítsa a megtestesült gonosz világra jövetelét. A filmet Arkasha Stevenson írta és rendezte. Neve a Légió című Marveles sorozat kapcsán lehet ismerős, melyet szintán ő jegyez. A főszereplők közt olyan neveket találunk, mint Bill Nighy vagy a Tywinn Lannistert bravúrosan életre keltő Charles Dance!