74 Dunkirk  (2017)

Christopher Nolan már a következő filmjére készül, a legendás rendező a 2017-ben mozikba került Dunkirk után ismét történelmi témához nyúl.

A Deadline magazin legfrissebb értesülései szerint már zajlanak Nolan legújabb filmjének előkészületei, amely arról a J. Robert Oppenheimerről szól majd, aki a Manhattan terv igazgatójaként részt vett az első atombomba kifejlesztésében.

Bár a film szinopszisa és szereposztása egyelőre nem ismert, a pletykák szerint a Cillian Murphy részt vesz majd a produkcióban. A színész korábban A sötét lovag, az Eredet és a Dunkirk című filmeken dolgozott együtt Nolannel.

A rendező legutóbbi filmje, a tavaly mozikba került Tenet alaposan megosztotta mind a rajongókat, mind a kritikusokat egyaránt, ráadásul a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet sem tett túl jót a film népszerűségének.

A Tenet mindezek ellenére még így is 363 millió dolláros bevételt termelt, ehhez kapcsolódóan viszont érdemes megjegyezni, hogy jelenleg az is kérdéses, melyik stúdiónál készül majd el produkció.

Nolan korábban már bejelentette, hogy a jövőben nem kíván többet a Warner Bros égisze alatt rendezni, így azzal kapcsolatban is felmerült néhány híresztelés, hogy az új Nolan film forgatókönyve már ott van több stúdió íróasztalán is.