Az a filmiparban nem is olyan ritka, hogy a sztárrá válás rögös útján néhányan felnőttfilmes vonalon is szerencsét próbálnak. Aki kíváncsi, meglepően sok példát fog erre találni a világhálón. Ugyanakkor az már valamivel ritkább, amikor egy Disney-sztárból válik a világ egyik legjobban fizetett pornósztárja. Márpedig Maitland Ward esetében pontosan ez a helyzet.

A most 45 éves színésznő még 1993-ban indította be filmes karrierjét című Disney-sorozatban, de ezt követően csak nagyon lassan indult be a pályafutása. Később szerepelt a Boston Public című sorozatban, majd a Feketék fehéren című vígjátékban tűnt fel, illetve láthattuk az Egy kapcsolat szabályai sorozatban is.

Hogy aztán a felnőttfilmes szakmában kössön ki. Erről többször is kérdezték már a színésznőt, aki sosem rejtette véka alá a történetét és a háttérben megbúvó okokat. Mint elmondta, lényegében teljesen véletlenül futott bele a lehetőségbe, amikor a közösségi médiában egyre gyakrabban osztották meg pikánsabb képeit, amiket nem győzött töröltetni. Végül egy rajongója tanácsolta neki, hogy indítson saját Patreon-oldalt, ahová ő tölti fel a pikáns aktképeket magáról, aki pedig meg akarja azokat nézni, fizetnie kell értük.

A színésznő bele is ment és talán ő maga döbbent meg a legjobban, amikor egyetlen hét alatt 2800 támogatója gyűlt össze, akiktől havi 15-300 dollár közötti támogatásokat kapott. Innen már nem volt megállás, viszont a Patreon meglehetősen szigorú szabályokat követ, így itt „csak” aktfotókat oszthatott meg magáról.

Így jutott arra a döntésre, hogy indít egy Onlyfans-oldalt is, ahol megkötések nélkül tölthet fel pornográf tartalmakat. Ezeket a férjével közösen készítik és a rajongók – akikből mostanra 28 000 feliratkozója van az oldalon – akár 500 dollárt is fizetnek egy-egy névre szóló kétperces videóért.

Maitland Ward nem titkolja, hogy a pénz igen erős motivációt jelent, hiszen most nagyjából a tízszeresét keresi meg annak, amit valaha Hollywoodban keresett. Ráadásul itt teljes mértékben az ő kezében van a kontroll, azt oszt meg magáról, amit ő jónak lát. Ezzel szemben elárulta, hogy Hollywoodban ő is megtapasztalta a színésznők szexuális kizsákmányolását, amikor A kis gézengúz producerei arra kérték, hogy a fehérneműt az ő irodájukban próbálja fel. Ilyesmi viszont a felnőttfilmes iparban nem kell átélnie.

Volt egy szava az őt kritizálóknak is, akik kétségbeesettnek nevezték őt. Azt üzente nekik, hogy nem fogja senki más szabályait követni, mert fontos számára, hogy hiteles maradjon önmagával.