Már elérhető a Netflix kínálatában az Enola Holmes 2, a 2020-as krimi-vígjáték folytatása. Az első film alapvetően jó fogadtatásban részesült, a kritikusok imádták, de a nézők többsége is elégedetten állt fel a kanapéról utána. Nem is lehetett kérdés (főleg ismerve a Netflixet), hogy elkészül majd a folytatás. Ez a majd ma érkezett el, mi pedig összegyűjtöttünk néhány kritikát a külföldi magazinokból. Négy jót és két rosszat.

MIÉRT NÉZD MEG?

1. A SZÍNÉSZI JÁTÉK

A The AV Club kritikusa egyértelműen a színészi játékot emeli ki pozitívumként. Elmondása szerint Millie Bobby Brown a Stranger Things kissé hallgatag szerepe után itt valósággal tündököl és lubickol a szerepben. Mellette a Sherlock Holmesot alakító Henry Cavillről is érezni, hogy élvezte a forgatást, de ugyanez elmondható Helena Bonham Carterről is.

2. HENRY CAVILL

Hasonló véleményen volt a Decider magazin kritikusa is, aki elsősorban Henry Cavillt emelte ki. Imádta, ahogy a kissé mogorva mesterdetektívet életre keltette. Érdekességként megemlíti, hogy az első rész után Sir Arthur Conan Doyle hagyatékának őrzői beperelték a Netflixet, amiért a filmben keveset mutatták Sherlockot. Ezt most pótolják.

3. MILLIE BOBBY BROWN ENERGIÁJA

Szintén pozitív élményekről számolt be a TV Guide magazin munkatársa. Ő is Millie Bobby Brown fiatalos energiáit említi, azt a lelkesedést amivel megformálja Enola karakterét.

4. A NEGYEDIK FAL ÁTTÖRÉSE

Végül, de nem utolsósorban a DigitalSpy magazin kritikusának is pozitív véleménye van a filmről, aki arról ír, hogy Millie Bobby Brown és Henry Cavill külön-külön is nagyon jól hozza a karakterét, de a közös jeleneteikben van meg igazán a varázslat a köztük lévő kémia miatt. Megemlíti még, hogy most talán még jobban használják a negyedik fal áttörését, mint az első filmben.

ÉS AZ ELLENÉRVEK?

1. ENOLA NEM ELÉG FÜGGETLEN

És mik a rossz vélemények, mert hát ugye olyanok is vannak. A Flickering Myth magazin munkatársa, aki arra mutat rá, hogy Sherlock szerepe elvonja a figyelmet Enoláról, aki nem elég független a nyomozás során. És mindezt úgy, hogy közben nincs meg a szokásos romantikus szál sem.

2. TÚL HOSSZÚ ÉS LASSÚ

Az IndieWire magazin kritikusa pedig arról ír, hogy míg az első rész esetében indokolt volt a kétórás játékidő, itt kevésbé. Ott ugyanis fel kellett építeni a franchise alapjait, be kellett mutatni a szereplők hátterét. Itt viszont semmi sem indokolja ezt a hosszt, amitől a film lassúvá és nehézkessé válik.

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus

Enola Holmes elvállalja első ügyét nyomozóként, de ahhoz, hogy megfejtse egy eltűnt lány rejtélyét, szüksége lesz barátai és bátyja, Sherlock segítségére. több»