Legalább két éve tudni lehet, hogy Linda Blair, aki az 1973-as Az ördögűzőben a megszállott kislányt alakította, részt vesz a most induló új trilógia elkészítésében, ám sokáig csak lebegtették, pontosan mi a feladata.

Egy ideig úgy tűnt, a színésznő szerepel is Az ördögűző: A hívőben, ahogyan az eredeti horror másik sztárja, Ellen Burstyn, akinek karaktere a folyamatosságot biztosítja a régi és az új történet cselekménye között. Mostanra kiderült, hogy Blair tanácsadóként működött közre Az ördögűző: A hívő csapatának tagjaként. A film rendezője, David Gordon Green a Fandango rajongói horrorportálnak elárulta, hogy az új film olyan pszichológiai megpróbáltatások elé állította a főszereplő két kislányt, Lidya Jewettet és Olivia O’Neillt, hogy be kellett vonni egy olyan szakértőt, aki egyszer már végigcsinálta ugyanezt.

„Tekintetbe kellett vennünk, hogy két nagyon fiatal színésznőről van szó, akiknek egy csomó lelkileg borzasztóan megterhelő, veszélyes jelenetet kell eljátszaniuk – magyarázta a rendező. – Arra törekedtünk, Lidya és Olivia pszichológiai szempontból biztonságban legyenek, ezért kellett egy segítő kéz, amely végigvezeti őket ezen a nagyon szűk és kanyargós ösvényen. Linda óriási segítség volt, nem vicc: profi mentálhigiénés terapeutaként működött közre.”

A két fiatal színésznőnek már akkor komoly tortúrát kellett kiállni, amikor a maszkmesterek felkészítették őket a felvételekre. „A megszállottság feltűnő testi attribútumokkal jár, sebek, gyulladások lepik el az áldozatok testét – mondta Green. – Fiatal művészeinknek két és fél órát kellett tölteniük a sminkelőszékben. Ha nem lett volna meg bennük a kellő kitartás, energia meg az elszánás, hogy meg akarják ezt a filmet csinálni, kész lidércnyomás lett volna a forgatás. De Lidya és Olivia tudták, hogy mindez szerves része az ördögűzésnek.”

horror

SkyShowtime (2024.05.17.)

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»