Az év akciófilmje elkezdte aggasztani az USA elnökét

Az Egyesül Államok elnöke, Joe Biden hétfőn aláírta a mesterséges intelligencia használatára vonatkozó új szabványokat és biztonsági intézkedéseket megállapító rendeletet.

Bruce Reed, a Fehér Ház helyettes kabinetfőnöke az Associated Pressnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy bár a mesterséges intelligencia nagyon fontos kérdés az elnök számára, ő maga egyszerre lenyűgözve és aggódva látta a saját magáról készült hamis mesterséges intelligencia képeket, és értesült a "hangklónozás” technológiájáról.

Reed szerint Biden aggodalma a mesterséges intelligenciával kapcsolatban azután is nőtt, hogy megnézte a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Részét.

“Ha már a film előtt nem aggódott volna amiatt, hogy mi romolhat el a mesterséges intelligenciával, akkor most még több okot látott az aggodalomra” - tette hozzá Reed. 

A Mission Impossible-film legutóbbi felvonásában a Tom Cruise által alakított Ethan Hunt épp egy Entity nevű mesterséges intelligenciával vette fel a harcot, amely a cselekmény elején elsüllyeszt egy tengeralattjárót.

Az AP szerint "Biden mélységesen kíváncsi volt a technológiára azokon a hónapokig tartó megbeszéléseken, amelyek a parancs megfogalmazásához vezettek". Az elnök tudósokka és kutatókkal isl találkozott, akik tájékoztatást tartottak neki a mesterséges intelligencia lehetséges előnyeiről és veszélyeiről.