Bár a hivatalos premierig még hátravan néhány hét, a sajtó képviselői már láthatták az Az - 2. fejezet, a Twittert pedig azonnal elárasztották az első reakciók. Bajban a New Line Cinema produkciója?

A kimagasló kritikai és nézői fogadtatású Stephen King  adaptáció, az Az után joggal óriásiak az elvárások a második résszel szemben. A 2017-es film minden idők legmagasabb bevételű horrorja lett, a RottenTomatoes 86 százalékos értékelése pedig a legjobbak közé tartozik a portálon a zsánert illetően. Ilyen előzmények mellett nem meglepő, hogy a világ egy ehhez mérhető folytatás vár, azonban az első reakciók alapján úgy tűnik, hogy a folytatás megítélése sokkal vegyesebb lesz.

"Nincs valódi feszültség. Hader és Ransone azonban remekelnek" (Cinema Scopes)

"Az Az - 2. fejezetaz év legnagyobb csalódása. Egy unalmas zagyvaság, ami túl sok időt tölt el azzal, hogy újraépítse a dolgokat az első részből. Bár van néhány jó pillanata, mégis hiányzik a feszültség és a félelem. Az alakítások szintén elég vegyesek." (Scott Menzel)

"Az Az 2 valószínűleg félelmetesebb, mint az első rész, lényegesen többet van jelen Pennywise. De ezzel együtt el is vesztette a báját azzal, hogy a felnőtt szereplőkre tevődött a hangsúly. Közel három órás játékidejével pedig hosszúnak is tűnik" (Peter Sciretta)

De nem kell még lemondani a filmről, ugyanis a fentiekkel szöges ellentétben álló véleményekbe is bele lehet futni a Twitteren. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az Az 2 az utóbbi évek egyik legmegosztóbb filmje lehet.

"Az Az 2 remek társa az első résznek. Hasonló hangulat, nagyszerű kémia és jó elegye a humornak és a horrornak. A második rész súlyosabb hangot üt meg (...), megkönnyeztem a végét. Bill Hader viszi a pálmát."  (Erik Davis)

"Az Az 2 remek. A felnőtt színészek tökéletesek, tetszett, ahogy a film ötvözte a régit és az újat. Nem akarok túl sokat mondani, mivel a többségetek látni fogja. Gratulálok mindenkinek, aki dolgozott rajta, szép munka." (Steven Weintraub)

Az enyhén szólva is vegyes vélemények ellenére a film hatalmas kasszasikernek ígérkezik, az előzetes becslések alapján a stúdió 130 millió premierhétvégére számíthat.

Andy Muschietti új filmje szeptember 5-től látható a magyarországi mozikban. Tudj meg még többet Az - 2. fejezetről ide kattintva.