Az HBO 'fehérebb', konzervatív tartalommal szüntetné meg a sokszínűséget, állítják a korábbi vezetők

Az HBO része a Warner Brothers Discovery berkein belül zajló változásoknak, amelyek már egy ideje észlelhetők a streamingszolgáltató műsorkínálatában is.

A cég mintegy 70 alkalmazottat bocsátott el, és úgy tűnik, akik a legfrissebb értesülések szerint főként színes bőrűek. Az elbocsátott alkalmazottak pedig azt állítják, hogy mindez azért történt így, mert az új vezetőség egy “fehérebb és konzervatív” üzleti modellre törekszik.

PLATFORMOK ÖSSZEVONÁSA

A Warner Bros Discovery nemrégiben szintén nagy port kavart azzal a bejelentésével, hogy a két cég platformjainak összevonásával az elbocsátások mellett a korábban tervezett megjelenéseket is eltörlik. A cég volt vezetőségi tagjai szintén azt gondolják, hogy az HBO Max tartalmaiból és a cég soraiból is ki akarják iktatni a sokszínűség minden nyomát.

“Nem hiszem, hogy bárki is tudja, mennyire fehér az új személyzet” - mondta egy volt alkalmazott, aki szerint mindez David Zaslav, a stúdió vezérigazgatója tervei alapján történik.

Zaslav kapcsán korábban csakugyan felmerült, hogy a döntései mögött ideológia is meghúzódhat. Néhány hete ugyanis menesztette Brian Stelter újságírót és műsorvezetőt, akit folyamatosan támadások értek a konzervatív közönség részéről.

MI MARAD?

Az új vezetőség állítása szerint minden olyan cím a műsorkínálatban marad, amely profitot termel, így az Eufória és a Sárkányok háza jövője is biztosított az összevont platformon. Ettől függetlenül viszont további változások várhatók majd a stúdió háza táján.