Az idei Oscar elhozta a nagy Ponyvaregény-találkozót, és a tánc sem maradt el

Quentin Tarantino Ponyvaregény című filmjének sztárjai, Samuel L. Jackson, John Travolta és Uma Thurman újra összeálltak az Oscar-gála színpadán.

A 2022-es Oscar-díjátadón Samuel L. Jackson, John Travolta és Uma Thurman sok év után ismét együtt volt látható, és igen, az a bizonyos tánc sem maradt el.

"A Ponyvaregény egy remekmű volt, de ezek ketten azt hiszik, hogy az egész egy táncversenyről szólt" - mondta Jackson, majd a színpadra hozott kellékre mutatott, hozzátéve: "az egész ennek a táskának a tartalmáról szól." A színész szerint Quentin Tarantino író-rendező arra használt a táskát, hogy a közönség "vonja le a saját következtetéseit a létezés értelméről".

A sztárok ezután kinyitották azt, hogy felfedjék annak valódi tartalmát: a borítékot, amelyben a legjobb színésznek járó díj nyertesének neve áll.

A triót korábban már jelölték színészi Oscar-díjra Quentin Tarantino kultfilmje kapcsán, amely az 1995-ös ceremónián a legjobb rendezőnek járó elismerésre is esélyes volt. Ez ugyan nem, de a legjobb eredeti forgatókönyv trófeáját végül elnyerte a film, amely két bérgyilkosról szól (Jackson, Travolta), akiknek Los Angelesben keresztezi az útját egy gengszter és annak felesége (Thurman).

A közvetítés során Jackson tiszteletbeli Oscar-díjat kapott a filmiparban eltöltött több évtizedes kiemelkedő pályafutásáért.