Formálódik a következő Netflix-botrány? A legnagyobb streaming szolgáltató hamarosan bemutatja az Orgasm Inc.: The Story of OneTaste című dokumentumfilmet, amely a kétes hírű OneTaste szervezetet mutatja be. Ez egy olyan társaság, amely ellen még az FBI is nyomozást folytatott, mivel 2005 és 2018 között magát szexuális wellnes cégként hirdette, de sokak szerint egyszerű orgazmus-szekta volt.

A dokumentumfilm a szervezet hátterét járja körbe, de a korábbi tagokból és tanítványokból álló csoport most a bíróságon szeretné elérni, hogy a szolgáltató csak cenzúrázva mutassa azt be. Állításuk szerint ugyanis a dokumentumfilm készítői nem legális úton jutottak hozzá több explicit és intim dolgokat ábrázoló felvételekhez.

A csoport jogi képviselői arról beszéltek, hogy kérték a Netflixet, hogy részletezzék, mi kerül bemutatásra a dokumentumfilmben, de ők erre nem hajlandók. Emellett arról is szót ejtettek, hogy véleményük szerint számos olyan felvétel került illegálisan a készítők birtokába, amelyeken személyes dolgok szerepelnek. A felvételek egy része a OneTaste oktatóanyagi közül kerülhetett ki. Hozzáteszik, hogy a szervezet minden tagjával nyilatkozatot íratott alá, miszerint minden, ami a tanfolyamokon történik, privát és nem kerülhet nyilvánosságra.

A Netflix egyelőre nem reagált, viszont a filmet készítő Sarah Gibson és Sloane Kelvin azt nyilatkozta, hogy minden felvétel, amelyet felhasználtak, teljesen legális úton került a birtokukba. Továbbá egyes felvételeket maga a OneTaste tette közzé korábban.

Az Orgasm Inc. szombaton debütál majd a Netflix kínálatában. A csoport a bíróságon nem azt szeretné elérni, hogy a filmet betiltsák, csupán azt, hogy bizonyos részleteket takarjanak vagy homályosítsanak el benne.