Az oroszlánkirály (1994) - A kimaradt jelenet, ami mindent megmagyaráz (videó)

2019-ben mutatták be a mozik Az oroszlánkirály "élőszereplős" adaptációját, és bár már több mint 25 év telt el a Disney-klasszikus premierje óta, még mindig vannak leleplezésre váró kulisszatitkok a produkció körül. Kult rovatunk cikkében egy olyan kimaradt jelenetről rántjuk le a leplet, melyről talán a film legnagyobb rajongói sem tudtak.

Az 1994-es Az oroszlánkirály máig minden idők legsikeresebb animációs filmje, holott a siker egyáltalán nem volt borítékolható. A Disney eleve egy töltelékfilmnek szánta a produkciót két, előzetesen nagyobb sikert előrevetítő alkotás közé (Pocahontas - 1995, Aladdin - 1992). A 80-as, 90-es években ugyanis az animációs filmek között az emberi szereplős mesék domináltak, gondoljuk csak az imént említett két mese mellett az olyan egészestés animációkra, mint A kis hableány, A Notre Dame-i toronyőr, a Hercules, A szépség és a szörnyeteg és a sort még hosszasan folytathatnánk. Talán meglepő, de a Disney bevallottan nem számított olyan elsöprő sikerre, ami végül Az oroszlánkirályt övezte.

De térjük vissza cikk elején említett kivágott jelenetre. Akik látták a filmet, minden bizonnyal emlékeznek még arra a jelenetre, amikor Nala a dzsungelben véletlenül belebotlik a száműzött, de már felnőtt Simába. Nala arcán zavar és meglepettség látszódott, ugyanis azt hitte, hogy a Mufasa utódja apjához hasonlóan meghalt. De honnan ismerhette egyáltalán az ifjú örököst? Minden bizonnyal sok nézőkben merült már fel a kérdés, amire az 1994-es film nem adott választ, de ez nem jelenti azt, hogy nincs rá logikus magyarázat.

A választ ugyanis a szóban forgó jelenetet adja meg, melyről azonban máig nem tudni, miért maradt ki a végső változatból, és melyben két, az eredeti filmben nem hallható dal is felcsendül. A képsorokból kiderül, hogy Zordon azt akarta, hogy Nala legyen a birodalom királynéja. Nala elutasította a királyt, amiért az száműzte őt. Bár a dalok és a jelenet kimaradt a filmből, a történet Broadwayre adaptált musical változatában láthatták a nézők.

Ha kíváncsiak vagytok a jelenetre, idelent megnézhetitek. Ti hányszor láttátok az 1994-es Disney klasszikust?

animáció | családi | dráma | kaland | musical

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja,... több»