A minap számoltunk be arról, hogy Los Angelesben lezajlottak Az oroszlánkirály premier előtti vetítései. A Disney legújabb szuperprodukcióját elképesztő lelkesedéssel fogadták a rajongók, mostanra pedig befutottak az első kritikusi vélemények.

A szakmai fogadtatás azonban kissé felemásnak ígérkezik. Noha a kritikusok közül is sokan kiemelték, hogy a stúdió elképesztő és korszakalkotó munkát végzett az animáció terén, sajnos a történet és a párbeszédek eléggé gyengére sikeredtek.

„Talán jobban működött volna a betétdalok vagy egyszerűen a dialógusok nélkül, persze a Disney-nél egyszerűen varázslatos munkát végeztek azt illetően, hogy egy királydrámát miként bontakoztassanak ki pusztán a vizualitással” – írja a New York Times kritikusa, A.O. Scott.

„Nézzétek, egészen biztos, hogy mindig is szükség lesz ehhez hasonló, úttörő alkotásokra, amelyek egyszerűen túllépik a technológia határait, Jon Favreau remek munkát végzett e téren. Ugyanakkor mindez nélkül a film nem sokat nyújt, csupán egy bővített nosztalgiavonat” – jegyzi meg Rodrigo Perez, a The Playlist szerzője.

David Ehrlich, az indiWire kritikusa már ennél sokkal keményebben fogalmazott az új Oroszlánkirály kapcsán „Egy remekül renderelt, de kreatívan csődbe vitt produkció, amely lényegében egy olyan stúdió portréja önmagáról, amely a saját farkába harap.”

„Egy kicsit hozzátesz az 1994-es eredeti változathoz, de nem igazán érthető az oka annak, miért is hosszabb fél órával a játékidő, mivel sok minden eltűnt azokból a dolgokból, amit az eredeti változat hozni tudott” – írja Alissa Wilkinson, a Vox kritikusa.

Már egy hét sincs hátra Az oroszlánkirály premierjéig, a Disney legújabb nagy dobása július 18-án érkezik a hazai mozikba, így a nézők is hamarosan meggyőződhetnek arról, mennyire van igazuk a kritikusoknak.