Na ilyen még tényleg nem volt. Alapvetően kétféle sorozattípus létezik: az egymásra épülő és szorosan összefüggő epizódokból álló sorozat és az antológiaszerű, egymással csak lazán vagy egyáltalán nem kapcsolódó részekből álló sorozat. Előbbi jellemzője, hogy elég egyetlen kihagyott epizód és a sztori máris követhetetlenné vagy legalábbis nehezebben érthetővé válik. Utóbbira pedig, hogy olyan, mintha sok kicsi filmet néznénk többnyire ugyanazokkal a szereplőkkel.

Lehet, hogy a Netflixen most feltaláltak egy harmadik sorozattípust is? A Kaleidoszkóp történetéről írni, nos, nem egyszerű. Merthogy valójában a történet a nézőtől függ. Ha ez most elsőre zavarosnak tűnik, nem baj, tisztába tesszük.

A Kaleidoscope egy olyan, nyolc részből álló antológia, amelynek epizódjai szó szerint bármilyen sorrendben megnézhetjük. És annak függvényében, hogy milyen sorrendet választunk, a történetet is más szemszögből fogjuk látni. Hogy az epizódok ne zavarják össze a nézőt, nem számozást vagy tartalomra utaló címet kaptak, mindegyiket egy-egy színről nevezték el. Így van epizód rózsaszín, fehér, sárga vagy éppen zöld is.

A sztori egyébként az emberiség történelmének legnagyobb bankrablását meséli el, amelyet egy csapat mestertolvaj akar végrehajtani. A történet összességében 25 év eseményeit öleli fel. De persze a hatalmas nyereség hatalmas kockázatot is jelent, a csapatnak ugyanis a világ legképzettebb és legmodernebb biztonsági szolgálatán kell keresztül verekednie magát és akkor még ott van az FBI is.

A sorozat forgatókönyvét Eric Garcia írta, aki egy interjúban elárulta, hogy az ötlet némileg valós alapokon nyugszik. Akkor ötlött fel benne, amikor a Sandy hurrikán elárasztotta a DTCC (Depository Trust & Clearing Corporation) pincéjét, ahol 70 milliárd dollár értékű kötvényt tároltak. A forgatókönyvíró arra gondolt, hogy ez lehetne a tökéletes elterelés egy rabláshoz.

A Kaleidoscope-ban olyan színészeket láthatunk majd, mint Giancarlo Esposito, Rufus Sewell, Jai Courtney, Paz Vega, Tati Gabrielle, Hemky Madera, Max Casella vagy Sathya Sridharan. A rendezői széket Mairzee Almas és Everardo Valerio Gout párosa foglalta el. A sorozat a tervek szerint 2023 elején fog debütálni a Netflixen.