Az új rekorder film és még 4 újdonság, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (1. hét, 2024)

Boldog újévet mindenkinek! Még biztosan kell pár nap, hogy kipihenjük a karácsonyi rohangálás és a szilveszteri bulik fáradalmait, pihenésképp pedig itt a remek alkalom megtervezni, hogy milyen filmeket nézünk meg a mozikban ezen a héten! Szerencsére az új év hoz magával több izgalmas újdonságot is, mutatjuk is ezeket nektek, köztük 2023 egyik rekorderével.

#5

60 Vadászidény  (2023)

(4)

vígjáték

Telekom TVGO

Egy csendes kis vidéki faluban nem sok minden történik, ám minden a feje tetejére áll, amikor az egyik elbűvölő, elszigetelt helyen található ház eladóvá válik. Simon és... több»

A fiatal párizsi házaspár két gyerekkel - besokallva az egy hálószobás belvárosi lakásukból - saját kertes házról álmodoznak egy békés helyen. Ezért, amint rátalálnak a tágas vidéki házra csodás telekkel és bámulatos áron, azonnal lecsapnak rá. A falu igen távol fekszik a várostól és rendkívül elragadó, csakúgy, mint a lakói. A család a házat szépen felújítja és beöltözik, ám ekkor fedezik fel, hogy mi is a bökkenő: az adásvételi szerződés szerint az egész falunak joga van az ő földjükön vadászni. A házban hamarosan vadállatok grasszálnak és töltények repülnek szerteszét. A rémült és bedühödött házaspár kieszel egy tervet, hogyan akadályozhatnák meg új otthonuk lerombolását, erről azonban a falubeliek is tudomást szereznek és kezdetét veszi a háború. Vajon van bármi esélyük a békés egymás mellett élésre?
#4

65 Megoldások könyve  (2023)

(2) (4)

dráma | vígjáték

Cinego

Marc a csapatával egy kis cévennes-i faluba utazik, hogy nagynénje, Denise házában fejezze be a filmjét. Ott a kreativitása milliónyi ötletben nyilvánul meg, amelyek káoszba... több»

Az alkotói válságba került Marc életét és karrierjét is zűrzavar jellemzi. A párizsi őrületet hátrahagyva elviszi stábját a nagynénje házába, hogy a kis vidéki falu nyugalmában folytassák új filmjük forgatását. Ebben a környezetben újra megszállja az ihlet, és hirtelen annyi ötlete támad, hogy elhatározza: megírja A megoldások könyvét, amelyben mindenkivel megosztja tanácsait.
#3

92 Nem halok meg  (2023)

(2)

dokumentum

Telekom TVGO | Cinego

Ha felfedezné, hogy olyan betegségben szenved, amelynek túlélési esélye mindössze 5 százalék, miként döntene? Einspach Gábor, a budapesti művészeti szcéna kiemelkedő alakja,... több»

Rendező: Dér Asia
Te mit tennél, ha megtudnád: olyan betegségben szenvedsz, amit csupán az emberek 5%-a él túl? Einspach Gábor sikeres galériatulajdonos és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Számára nincs legyőzhetetlen akadály, egyedül érte el mindazt, ahol a jelenlegi életében tart. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait, és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.
#2

dráma

Harold egy hétköznapi ember, aki úgy érzi, hogy egész élete mellékvágányra futott. Egy nap elindul, hogy feladjon egy levelet, a férfi azonban nem áll meg, és egyszerűen csak... több»

Harold Fry egész életében nem tett semmi rendkívülit, átlagos életet élt feleségével egy angol kisvárosban. Egy nap levelet kap, hogy egy régi ismerőse rákos lett és egy hospice-ba került. Harold előbb csak levelet ír neki, majd hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy személyesen adja át azt, gyalog megtéve az ehhez szükséges 800 kilométeres távot. Harold bekerül a hírekbe, szenzációvá válik, alkalmi követők és segítők kísérik útján. Mindeközben jobban megismeri önmagát és számot vet addigi életével.
#1

animáció | családi | dráma | kaland

Mozikban

Az édesanyja után vágyakozó fiatal Mahito egy olyan birodalomban találja magát, ahol az élők és a holtak világa közötti határok elmosódnak. Itt az élet és a halál... több»

Az édesanyja után vágyakozó fiatal Mahito egy olyan birodalomban találja magát, ahol az élők és a holtak világa közötti határok elmosódnak. Itt az élet és a halál körforgása összefonódik, és egy olyan helyet jelöl ki, ahol a halandóság megáll, és új kezdetek születnek. Hayao Miyazaki legújabb animációs alkotása, amely olyan korábbi műveire emlékeztet, mint a Chihiro Szellemországban és A vándorló palota, részben önéletrajzi ihletésű fantáziaképként bontakozik ki. Az élet, a halál és az alkotás témáit járja körül, miközben szívből jövő tisztelgés a barátság jelentősége előtt. Ez az első alkalom, hogy egy eredeti anime produkciónak sikerült Észak-Amerikában a jegypénztárak élén nyitnia.