A Titkos invázió újraforgatása állítólag az ukrajnai háborúhoz való hasonlóságával kapcsolatos. Samuel L. Jackson nemrég elárulta, hogy a Marvel-sorozat, a Secret Invasion az elkövetkező hónapokban újraforgatáson fog átesni, most azonban kiderült, hogy az Ukrajnában zajló háború miatt ennél lényegesebb változtatások is történhetnek a sorozatban.

A szokásos finomítások helyett, amelyeket az újraforgatások általában magukkal hoznak, a Secret Invasionban jelentős változtatásokra kerülhet sor egy olyan jelenet miatt, amely túl közel áll a valós eseményekhez.

A Secret Invasion forgatása eredetileg áprilisban fejeződött be, mindössze két hónappal azután, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát. A háború azonban az eredetileg vártnál jóval tovább dúl, és az országból származó felvételek és történetek számos atrocitást és pusztító jelenetet mutattak be. Bár a sorozat részletei egyelőre titkosak, a forgatásról látott néhány képet tekintve nem nehéz elképzelni, hogy a sorozat bizonyos aspektusai közel kerülhetnek a jelenlegi eseményekhez.

Mindez arra is magyarázatot ad arra, hogy a Secret Invasion eredetileg idén került volna adásba, de eddig még nem kapott megjelenési dátumot. Mivel a Secret Invasion úgy tűnik, hogy közvetlen kapcsolatban áll a Marvelekkel, a sorozat megjelenésének bizonytalansága azt jelenti, hogy a Marvel Kapitány folytatása is csak jövő nyáron kerül a mozikba.

Ezek az új részletek a sorozatról azután érkeztek, hogy Samuel L. Jacksont megkérdezték, hogy befejezte-e a munkát a várva várt sorozaton, és azt válaszolta: "Nem, még nem fejeztem be. Valamikor augusztusban visszamegyek Londonba. De vissza kell mennem, hogy dolgozzak a Marveleken, aztán pedig a Secret Invasionön".

A Secret Invasiont akkor jelentették be először, amikor az MCU 3. fázisa még javában zajlott, és akkoriban még úgy volt, hogy film formájában fog megjelenni. A Disney+ bevezetésével azonban úgy tűnt, hogy ez megváltozik, hasonlóan ahhoz, amit a Lucasfilm tett az Obi-Wan Kenobival.

Az év elején a Marvel egyik saját oldalának frissítése a Secret Invasiont augusztus vagy szeptember környékén megjelenő filmként tüntette fel, de ezt a dátumot elég hamar törölték, és most úgy tűnik, hogy a hely a Amazon: Ügyvédé lett, amely augusztus 17-én érkezik.

Bár a Secret Invasionhoz még mindig nem erősítették meg a dátumot, most úgy számolnak, hogy valamikor 2023 februárja körül érkezik, de ez nyilván változhat attól függően, hogy az újraforgatások hogyan alakulnak, és mennyi időbe telik a későbbi utómunkálatok befejezése. Bár idén még rengeteg más Marvel-sorozat érkezik, hogy betöltse a hiányt, a Secret Invasion valószínűleg az egyik legjobban várt sorozat jelenleg a Marvel kínálatában, és a rajongók szívesen látnák, ha minél előbb érkezne.