Óvatosan kell majd bánni az italfogyasztással, ha beülsz Az utolsó Jedikre.

Kevesebb, mint egy hónap választ el minket a Star Wars: Az utolsó Jedik premierjétől, a stúdió mégis egészen idáig titokba tartotta a film játékidejét. A Disney most felfedte a "titkot", ez alapján pedig a decemberben érkező produkció lesz minden idők leghosszabb Star Wars-filmje a maga 150 percével (beleértve a stáblistát). Eddig a George Lucas-féle A klónok támadása vitte a prímet a 142 perces játékidejével.

Ami a történet illeti, szokás szerint továbbra nagy a titkolózás, így csak a hivatalos szinopszisból tudunk kiindulni, aminél az eddigi előzetesek is többet árulkodtak:

" A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek."

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Benicio del ToroMark HamillDomhnall GleesonCarrie Fisher ésDaisy Ridley, míg a rendezői széket Rian Johnson foglalhatja el.

A Star Wars: Az utolsó Jedik december 13-tól látható a mozikban.